Anton Fekonja prejel Miklošičevo priznanje za dolgoletno uspešno delovanje na folklornem področju

Pri Klubu prleških babic je aktiven 19 let pri Folklorni skupini Veseli Prleki, svoje znanje pa uspešno prenaša na mlajše rodove in s tem skrbi, da naša kulturna dediščina ne odide v pozabo

Prlekija-on.net, četrtek, 14. februar 2019 ob 09:251
Anton Fekonja

Anton Fekonja

Občina Ljutomer je na predvečer slovenskega kulturnega praznika, pripravila prireditev s podelitvijo Miklošičeve nagrade in priznanj. Po sklepu Občinskega sveta Občine Ljutomer je Miklošičevo priznanje za leto 2019 prejel Anton Fekonja iz Železnih Dveri za dolgoletno uspešno delovanje na folklornem področju.

Anton Fekonja se je rodil 13. junija 1948. Končal je izobraževanje za strojnega delovodjo in na Tehnostroju v Ljutomeru tudi poklicno opravljal delo delovodje. Sedaj je upokojenec.

S folklorno dejavnostjo se je pričel ukvarjati leta 1982 pri Folklorni skupini Železne Dveri pod vodstvom Alojza Grnjaka. Ta skupina je bila prva v občini Ljutomer, ki je tudi spremljala prvo Ljutomersko Vinsko kraljico Martino I. Plesali so tudi na 120-letnici 1. slov. tabora v Ljutomeru. Pozneje je plesal pri več skupinah, ki so delovale na področju Prlekije, v občini Ljutomer. Pri Klubu prleških babic je aktiven 19 let pri Folklorni skupini Veseli Prleki. Svoje znanje uspešno prenaša na mlajše rodove in s tem skrbi, da naša kulturna dediščina ne odide v pozabo.

Predlagatelj je bil Klub prleških babic.



Več v Kultura in izobraževanje