Valentinova tombola in Valentinov seniorski večer

Dvoje DOSOR-jevih prireditev teden dni po Valentinu

Filip Matko Ficko, sobota, 23. februar 2019 ob 13:47
Valentinovo v DOSOR-ju

Valentinovo v DOSOR-ju

<>DOSOR-jevi prostovoljci so teden dni po Valentinu, ki praznuje 14. februarja, pripravili kar dvoje odmevnejših prireditev: Valentinovo tombolo dopoldne ter Valentinov seniorski večer med 18. in 21. uro.

 

V velikem restavracijskem prostoru DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, se je tako 21. februarja ob 9.30 pričela februarska tombola. Ambasadorka prostovoljstva v DOSOR-ju, Marija Erveš, je žrebala tombolske številke, izžrebane številke je na posebnem panoju prečrtaval prostovoljec - stanovalec Smiljan Homec, a prostovoljka Radmila Nešić je ob domskih gospodinjah priskočila na pomoč stanovalkam in stanovalcem pri prečrtavanju izžrebanih številk na tombolskih karticah. V roku ene ure je bilo izžrebanih že toliko številk, da se je lahko razdelilo osem nagrad (pet rednih in tri tolažilne). Tokratni srečni dobitniki so bili stanovalke in stanovalci: Edvard Trglec, Nada Voznič, Mira Pirc, Albin Krajnc, Andrej Maroša, Barbara Grosek, Helena Dukarič in Jožica Zupančič. Kar peterica dobitnikov je bila zbrana pri eni mizi, bili so to stanovalke in stanovalci z dementnega oddelka.

Še isti večer, 21. februarja, se je ob 18. uri pričel v DOSOR-jevi kavarnici »Traminček« tradicionalni seniorski večer, ki je na programu vsak tretji četrtek v mesecu, a je zaradi druge prireditve meseca januarja izostal. Tokrat je pobudnica tovrstnih večerov, prostovoljka Marija Erveš, kot glasbenega gosta povabila DOSOR-jevega prostovoljca Štefana Sečka Legijaša (one man band) z Vaneče v Občini Puconci. Za pecivo je po tradiciji kot donatorica poskrbela stanovalka Ema Matijevič, ki je v februarju praznovala svoj 81. rojstni dan, za kozarček domačega rdečega vina (neškropnjeno - »bio«), ki ga je lahko prejel vsak izmed navzočih, pa je poskrbela medicinska sestra Andreja Lenartič. Pred in po zdravici so sledile pesmi, melodije za uho in ples, tik pred 21. uro pa je sledila tradicionalna skupna pesem Željka Bebeka »Laku noć svirači...«.



Več v Družabno