Izjemen uspeh dijakov GFML na državnem tekmovanju iz znanja nemščine

Osvojili so kar 4 zlata priznanja in 9 srebrnih

Prlekija-on.net, petek, 1. marec 2019 ob 12:16
Dijaki GFML so osvojili 4 zlata priznanja in 9 srebrnih

Dijaki GFML so osvojili 4 zlata priznanja in 9 srebrnih

Množico odličnih rezultatov dijakov Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer (GFML) dopolnjujejo rezultati dijakov 2. in 3. letnika vseh treh programov, ki so tekmovali v znanju iz nemščine. Osvojili so kar 4 zlata priznanja in 9 srebrnih.

Državno tekmovanje iz znanja nemščine za 2. in 3. letnike srednjih šol, na katerega se je uvrstilo 16 dijakov GFML, je letos potekalo 5. februarja 2019 na Srednji ekonomski šoli v Mariboru.

V kategoriji A (2. letnik, nemščina kot prvi tuji jezik) je dijak Erik Hauzer dosegel odlično drugo mesto v državi in srebrno priznanje, saj je v tej kategoriji zlat le en dijak v Sloveniji. Srebrno priznanje si je priborila dijakinja Lana Kocuvan. Njuna mentorica je Martina Vogrinec.

Dijakinja Maja Vrečič Tivadar je v kategoriji B (2. letnik, nemščina kot drugi tuji jezik), v kateri je tekmovalo 60 dijakov iz cele Slovenije, dosegla odlično 3. mesto v državi in zlato priznanje. Le ena točka do zlatega priznanja je zmanjkala Teji Rožman, ki je osvojila srebrno priznanje. Poleg nje sta srebrno priznanje osvojila še Timotej Pukšič in Maruša Hajdinjak. Njihovi mentorici sta bili Martina Vogrinec in Milojka Vaupotič Kučan.

V kategoriji E (3. letnik, nemščina kot drugi tuji jezik) sta zlato priznanje dosegla Nina Klement in Nikolaj Dervarič, srebrna priznanja pa Sara Perša, Jurij Šumak, Primož Škafar in Marko Matko Ficko. Z njimi se je na tekmovanje pripravljala mentorica Gita Fras.

Odlična Iris Benkovič, njena mentorica je Liljana Kosič, je tekmovala v kategoriji F (3. letnik, prvi in drugi tuji jezik skupaj, srednje strokovne šole) in dosegla 3. mesto v državi ter zlato priznanje.

Dobitnica zlatega priznanja iz nemščine in dijakinja 3. letnika Nina Klement je povedala: »V stik z nemščino sem prišla že zelo zgodaj. Predvsem preko medijev, kot sta na primer televizija ali radio, sem pridobila veliko znanja. Nemščino se na gimnaziji učim kot drugi tuji jezik in obiskujem priprave na nemško jezikovno diplomo. Premišljujem tudi o študiju tujih jezikov. Menim, da ima učenje nemškega jezika veliko prednosti, predvsem zaradi študija v tujini ali pozneje tudi zaposlitve