Na Fašenku po Tomaževsko se je predstavilo 22 skupin

V pustni povorki je nastopilo 11 otroških (2 skupini vrtca in 9 skupin iz OŠ Sveti Tomaž) in 9 odraslih skupin, ki jih je ocenila petčlanska komisija

Prlekija-on.net, torek, 5. marec 2019 ob 11:53
Fašenk po Tomaževsko

Fašenk po Tomaževsko

V soboto, 2. februarja, je Tunstično društvo Sveti Tomaž pripravilo pustno povorko »Fašenk po Tomaževsko«. V pustni povorki je nastopilo 22 skupin - 11 otroških (2 skupini vrtca in 9 skupin iz OŠ Sveti Tomaž) in 9 odraslih skupin, katere je ocenjevala petčlanska komisija v sestavi Mirko Lovrec - predsednik komisije, Barbara Podgorelec - predstavnica JSKD OI Ormož, Irma Murad - ravnateljica OŠ Sveti Tomaž, Marta Breznik - predstavnica ŠD Sv. Tomaž in Janko Vrbančič - predstavnik PGD Koračice in večletni organizator Fašenka po Tomaževsko. Nastopili sta tudi dve skupini kurentov in sicer Vražji Koranti iz Ključarovcev in Kurenti iz Bresnice.

Vsaka otroška skupina je prejela nagrado v višini 50 evrov, nagrade za odrasle skupine pa so znašale 1. mesto - 300 evrov, 2. mesto - 200 evrov in 3. mesto - 100 evrov. Vse sodelujoče skupine so pogostili z malico, vsi obiskovalci pa so si lahko postregli tudi z domačimi pustnimi krofi, jedačo in pijačo. Po končani povorki je igral Ansambel Razplet.

Rezultati odraslih skupin:

  1. mesto - družina KO KO KO iz Društva pniateljev mladine Sveti Tomaž
  2. mesto - gasilec Samo iz Šalovec
  3. mesto - turistična kmetija Fošija - mladina iz vasi Zagone, Gradišče, Mala vas, Bratonečice

Tudi vse ostale odrasle skupine so prejele tolažilno praktično nagrado.

Sodelujoče otroške skupine: pajki, miške, pingvini, mavrične ribice, pametne ure, hišni roboti, prašički, strašila, Kremenčkovi, batmani in koline.

Sodelujoče odrasle skupine: gozdarji, dojenčki, družina KO KO KO, Štacün Brlünc, kokoti, Madagaskar, samostan, turistična kmetija Fošija in gasilec Samo.

Foto: Ivan Trunk



Več v Družabno