Ljudske pevke iz Logarovec

Prireditev za slavljence v DOSOR-ju

Filip Matko, petek, 22. oktober 2010 ob 13:30
Ljudske pevke iz Logarovec

Ljudske pevke iz Logarovec

Po tradiciji so se pred koncem tokratnega meseca v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, spomnili svojih desetih stanovalk in stanovalcev, ki v mesecu oktobru praznujejo svoj rojstni dan ter zanje pripravili posebno kulturno prireditev. Program slovesnega dopoldneva 22. oktobra je po 10. uri vodila strokovna delavka Silva Žnidarič, a v goste je prišla skupina šestih pevk iz Logarovec.

To skupino ljudskih pevk, ki skupaj prepevajo že šesto leto, vodi Sonja Stanjko. Zaupala nam je, da so leta 2007 izdale samostojno zgoščenko (CD) pod naslovom »Hribčki ponižajte se«, a se izredno rade udeležujejo različnih proslav, prireditev in druženj, kjer jih želijo slišati. Že trikrat so sodelovale na medregijskem srečanju pevk in pevcev ljudskih pesmi. Sicer pa so članice Društva upokojencev Križevci pri Ljutomeru. Z njimi je prišel tudi vnuk ene izmed pevk, srednješolec Blaž Štuhec, ki obiskuje 4. letnik Srednje šole za gostinstvo in turizem v Radencih. Poskrbel je za pravo ljudsko veselo vzdušje z igranjem na frajtonerico.

Bila je izžrebana stanovalka za pravilni odgovor na nagradno vprašanje v domskem glasilu Dosorjeve novičke, za slovesni zaključek pa je sledila še torta za slavljenke in slavljence. Ob zvokih harmonike pa so vsi skupaj družno zapeli, nekateri pa celo zaplesali v rojstnodnevni dopoldan.


Več v Kultura in izobraževanje