Poznate ptice, ki živijo v vaši okolici? Veste, kako varovati njihova življenjska okolja?

Da bi ptice, ki živijo v naši okolici, prepoznali, nam bodo pomagali člani Pomurske sekcije Društva za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije

Prlekija-on.net, sreda, 6. marec 2019 ob 08:31
Veliki srakoper, foto: Robi Šiško

Veliki srakoper, foto: Robi Šiško

Pričenja se pomlad in ptički so že začeli žvrgoleti. K ohranjanju narave in dobrobiti celotne družbe lahko prispevamo tudi z varstvom ptic in njihovih življenjskih okolij. Da bi ptice, ki živijo v naši okolici, prepoznali, nam bodo pomagali člani Pomurske sekcije Društva za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije. Aktivni so na celotnem področju Prlekije in Prekmurja, kjer s pomočjo prostovoljskih akcij nameščajo in vzdržujejo gnezdilnice za ogrožene vrste ptic, kosijo travnike in sodelujejo pri raziskavah ogroženih gnezdilk.

Skozi vso leto so aktivni tudi na področju promocije in izobraževanja, tako bodo tudi v Večgeneracijskem centru Pomurja - enota Ljutomer pripravili predavanje, kjer bosta Nataša Bavec in Robi Šiško predstavila vrste ptic, ki se pojavljajo v bližnji okolici naših domov. Spoznali bomo razlike med vrstami detlov, žoln, sinic, ujed in še mnogo več. Osvojeno znanje bomo lahko uporabili na terenu po parku Prvega slovenskega tabora, kjer so svoja domovanja našli mnogi znanilci pomladi. Predavanje in teren sta namenjena tako začetnikom kot tudi poznavalcem ter otrokom in družinam.

Vabljeni, da Gregorjevo ali Ptički se ženijo, preživite v družbi pernatih prijateljev. Se vidimo v torek, 12. marca, ob 16:00 uri, na Ormoški cesti 22, v Ljutomeru, na brezplačnem predavanju v teoriji in praksi v izvedbi članov Pomurske sekcije Društva za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije.

Vabljeni tudi na ostale brezplačne dogodke, ki jih za vas pripravlja Večgeneracijski center Pomurja - enota Ljutomer in se nahajajo v napovedniku.

Projekt Večgeneracijski center Pomurja podpira Evropski socialni sklad, Republika Slovenija in lokalne skupnosti.



Več v Kultura in izobraževanje