Na Lotmerški Zelemenjavi - semenjavi živahna izmenjava semen

Med ponudbo semen so bile razne vrste starih sort solat, domačega nizkega in visokega fižola, blitve vrste prezimnega ohrovta, menjala so se semena peteršilja, korenčka, blitve, pastinaka, sadike trajnega česna, šetraja, cvetja

Prlekija-on.net, sobota, 9. marec 2019 ob 15:49
Lotmerška Zelemenjava - semenjava

Lotmerška Zelemenjava - semenjava

Zdi se, kot da letos pomlad prehiteva, tako da je bil že skrajni čas za pomladno Lotmerško Zelemenjavo - semenjavo. Organizatorice dogodka so bile iste kot ponavadi (Martina Domajnko, Marija Pušenjak ter Nelica Petek iz društva Rast), gostja dogodka je bila Tamara Kekec, dipl. ing. agronomije, ki je v Enoteki Ljutomer prisotnim svetovala o zastirkah na vrtu. Medtem se je v atriju Mestne hiše Ljutomer odvijala živahna izmenjava semen, spomladanskih sadik ter druženje prisotnih ob pecivu in kavi.

Med ponudbo semen so bile razne vrste starih sort solat, domačega nizkega in visokega fižola, blitve vrste prezimnega ohrovta, menjala so se semena peteršilja, korenčka, blitve, pastinaka, sadike trajnega česna, šetraja, cvetja.

Tudi tokrat nismo prešteli obiskovalk in obiskovalcev, opazili pa smo, da nas je bilo letos največ doslej. Poleg zvestih, aktivnih »zelemenjalk in zelemenjalcev« je prišla na Lotmerško Zelemenajvo tudi skupina obiskovalcev iz vse Slovenije, ki so bili v Ljutomeru na izobraževanju o permakulturi.

Naslednja Lotmerška Zelemenjava je predvidena 11. maja 2019.

Martina Domajnko



Več v Kultura in izobraževanje