Člani TD Ljutomer in prostovoljci »spucali Lotmerk«

V petih urah jim je uspelo napolniti kar 34 vreč s smetmi in nabrati ogromno kosovnega odpada in vse to le z desetimi prostovoljci

Prlekija-on.net, nedelja, 10. marec 2019 ob 08:272
Čistilna akcija Spucajmo Lotmerk

Čistilna akcija Spucajmo Lotmerk

V soboto, 9. marca, je Turistično društvo organiziralo čistilno akcijo »Spucajmo Lotmerk«. Člani TD Ljutomer so čistilno akcijo organizirali z javnim povabilom, a se žal, razen članov, sprva ni pridružil noben občan. Kljub temu, je 10 zbranih prostovoljcev zavihalo rokave in očistilo večji del mesta Ljutomer.

Začrtali so si dve poti: prva je vodila od zbirne točke čistilne akcije pred Gasilskim domom v smeri proti Cezanjevcem do zbirne ploščadi. Tam sta se članom društva pridružili še dve prostovoljki, ki stanujeta v bližini in po tem, ko sta se seznanili s čistilno akcijo pridružili in pomagali počistiti preostanek smeti. Druga pot je sodelujoče vodila skozi Park generala Maistra ob strugi Ščavnice, po Prešernovi ulici do trgovine Hofer in struge reke Globetke z nadaljevanjem trase ob železnici do nadvoza. Po ponovni združitvi obeh skupin, so očistili še vpadnico v Ljutomer s cvenske strani (obcestne jarke in cesto proti mestu). V petih urah jim je uspelo napolniti kar 34 vreč s smetmi in nabrati ogromno kosovnega odpada in vse to le z desetimi prostovoljci... koliko bi bilo možno očistiti s še več sodelujočimi!

Ob zaključeni čistilni akciji TD Ljutomer poziva vse občane, da smo bolj aktivni pri skrbi za okolje v katerem živimo, navsezadnje je čistoča krajev prvi pozitiven vtis turistov in obiskovalcev naše občine. Vsem občanom pa ponovno podajamo informacijo, da je odvoz smeti in kosovnega odpada na zbirnem centru za vse občane ZASTONJ in dosti bolj enostavno, kot odmetavanje smeti v gozd in obcestne jarke.

Turistično društvo Ljutomer se zahvaljuje vsem udeležencem za njihov trud, prosti čas in dobro voljo, z namenom, da jim je uspelo ustvariti malenkost bolj čisto mesto Ljutomer!



Več v Kultura in izobraževanje