Tujec se je več dni gibal po mestu ter spal v podhodu

Policisti so ugotovili, da gre za državljana Belgije, zaradi slabega zdravstvenega stanja pa je bil odpeljan v Splošno bolnišnico Ptuj

Prlekija-on.net, ponedeljek, 11. marec 2019 ob 15:17
Zaradi slabega zdravstvenega stanja je bil odpeljan v Splošno bolnišnico Ptuj

Zaradi slabega zdravstvenega stanja je bil odpeljan v Splošno bolnišnico Ptuj

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 8. marca, ob 7:18 uri so bili obveščeni, da v podhodu zgradbe na Kerenčičevem trgu leži neznani moški. Kršitelju je bil zaradi kršitev določb Zakona o tujcih in Zakona o varstvu javnega redu in miru, izdan plačilni nalog.

Ob 09:51 uri so bili obveščeni o odvažanju zemlje iz gradbišča v Trgovišču. Po prejetju pisne prijave oškodovanca, sledi ustrezen ukrep.

Ob 15:43 uri so od oškodovanca na policijski postaji sprejeli predlog za pregon za kaznivo dejanje tatvine mobilnega aparata. Ugotovljeno je bilo, da je bila tatvina izvršena na prireditvi v Markovcih, zato bo zadeva odstopljena na pristojno enoto.

V soboto, 9. marca, ob 8.04 so bili obveščeni, da so reševalci iz Zdravstvenega doma Ormož v Ormožu v Zdravstveni dom pripeljali neznanca, kateri je tam spal. Ugotovili so, da gre za državljana Belgije, kateri se že več dni giblje po mestu. Zaradi slabega zdravstvenega stanja je bil odpeljan v Splošno bolnišnico Ptuj.

Ob 9.55 so obravnavali dogodek. Voznica osebnega avtomobila je trčila v srno in si poškodovala vozilo.

Ob 10.01 so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v Malem Brebrovniku. Kršiteljema, katera sta se medsebojno sprla, so izdali plačilna naloga.

Ob 14.42 so v Obrežu obravnavali dogodek in sicer je moški pri popravilu ostrešja padel s strehe in se poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v Splošno bolnico na Ptuj. Opravljen je bil ogled, sledi poročilo na Okrožno državno tožilstvo.

Ob 17.31 so bili obveščeni o povoženju divjadi v naselju Runeč.

V nedeljo, 10. marca, ob 10:50 uri so v naselju Obrež, tujcu-državljanu RH, zaradi cestno prometnega prekrška začasno odvzeli dokumente in mu izrekli globo.

Ob 14:43 uri so bili obveščeni o tatvini drv na območju naselja Savci. Evidentirali so kaznivo dejanje.

Ob 15:19 uri so bili obveščeni o podrtem drevesu čez lokalno cesto v naselju Ritmerk. Obvestilo so posredovali Regijskemu centru za obveščanje Ptuj.

Ob 19:00 uri so bili na kraju prometne nesreče I. kategorije, dogodek, izven naselja Miklavž pri Ormožu na regionalni cesti. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 22:02 so bili obveščeni o motenju nočnega miru in počitka z glasno glasbo v mestu Ormož. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je dejansko bil moten nočni mir in počitek z glasno glasbo. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.


V ponedeljek bodo policisti opravljali redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bodo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnji pod vplivom alkohola)

V času od 11. 3. do vključno 17. 3. 2019, bodo izvajali poostren nadzor, s poudarkom na nadzoru uporabe varnostnih pasov in ustreznih zadrževalnih sistemov.



Več v Črna kronika