Hrvaškemu državljanu zasegli 10 kg konoplje in nekaj kokaina

Med rutinsko kontrolo voznika in sopotnice je bilo preko uradnih evidenc policije ugotovljeno, da so kriminalisti PU Murska Sobota voznika v preteklosti že obravnavali zaradi kaznivih dejanj, povezanih s preprodajo prepovedanih drog

Prlekija-on.net, ponedeljek, 18. marec 2019 ob 15:19
Zasežena konoplja

Zasežena konoplja

Murskosoboški policisti so pretekli teden ustavili vozilo, v katerem sta bila hrvaška državljana, 40-letni moški in 26-letna ženska. Med rutinsko kontrolo so ugotovili, da je voznik že stari znanec policije. Kasnejša preiskava vozila je pokazala, da sta imela v vozilu kar 10 kg prepovedane droge konoplje. Podrobnosti kriminalistične preiskave je na današnji izjavi za javnost predstavil Roman Medik, vodja Oddelka za organizirano kriminaliteto Sektorja kriminalistične policije PU Murska Sobota.

Minulo sredo, 13. marca 2019, so okoli 23.30 policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota na kontrolni točki Dolinsko na avtocesti v smeri Maribora zaustavili in kontrolirali vozilo znamke Mercedes Benz hrvaških registrskih številk, ki ga je vozil 40-letni državljan Hrvaške. V vozilu je bila tudi sopotnica, 26-letna državljanka Hrvaške.

Med rutinsko kontrolo voznika in sopotnice je bilo preko uradnih evidenc policije ugotovljeno, da so kriminalisti PU Murska Sobota voznika v preteklosti že obravnavali zaradi kaznivih dejanj, povezanih s preprodajo prepovedanih drog.

Zaradi tega in tudi drugih ugotovitev policistov so bili podani razlogi za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje, zato so se v nadaljnji postopek vključili kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Murska Sobota in vodnik službenega psa za odkrivanje prepovedanih drog. Opravljen je bil pregled prevoznega sredstva, potnikov in prtljage. Pri pregledu notranjosti vozila je službeni pes za odkrivanje drog našel manjši zavoj bele snovi, za katero se je izkazalo, da gre za prepovedano drogo kokain. V nadaljevanju postopka je službeni pes nakazal še predele v vozilu, kjer je obstajala velika verjetnost prisotnosti prepovedane droge.

Roman Medik

Roman Medik

Na podlagi ugotovitev in utemeljenih razlogov za sum, da je v vozilu skrite še več prepovedane droge, so kriminalisti 14. marca 2019 odvzeli prostost obema državljanoma Hrvaške in zasegli vozilo. Po pridobitvi odredbe s strani Okrožnega sodišča v Murski Soboti je bila opravljena preiskava vozila, kjer je bilo v prirejenem prostoru rezervoarja za plin najdeno 20 zavojev po 500 gramov prepovedane droge konoplje.

Po zasegu prepovedane droge in prevoznega sredstva je bil osumljeni 40-letni državljan Hrvaške s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186. členu KZ-1 priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper njega odredil pripor. Sopotnica v vozilu je bila 14. marca po izvedenem prekrškovnem postopku zaradi zasega kokaina izpuščena iz pridržanja.

 



Več v Črna kronika