Velika cisterna iz drugega kraja razlila gnojnico pri nas

Že res, da ni več snega in je že mesec marec, a v lepem suhem vremenu le ni ravno primerno neposredno ob naseljeni hiši razlivati toliko gnojnice, ne ravno prijetnega vonja

Janče Gartner, ponedeljek, 18. marec 2019 ob 18:162
Zlivanje gnojnice

Zlivanje gnojnice

V četrtek dopoldne prihrumi ogromen traktor s še večjo cisterno gnojevke mimo hiše in zares ogromne količine gnojevke zlije na mali njivi v bližini hiš kar dvakrat. Že res, da ni več snega in je že mesec marec, a v lepem suhem vremenu le ni ravno primerno neposredno ob naseljeni hiši razlivati toliko gnojnice, ne ravno prijetnega vonja. Pa ne gre le za to. Bolj me zanima, kdo sploh spremlja, koliko gnojnice se stresa na njive, saj je vendar jasno predpisana največja dovoljena količina na hektar, sploh pa na zemljišču z visoko in obilno podtalnico.

Poleg tega mi ni jasno, kako si lahko posameznik, ki ni niti iz našega kraja, pripelje s tujim traktorjem in cisterno, gnojevko iz drugega kraja. In tudi to še ni vse! Voznik si je privoščil skrajšati pot kar preko privatnega travnika (ni ceste) lani preminulega kmeta in privatnega zemljišča pred hišo do ceste pred gasilskim domom, kjer je sicer pustil jasne sledi na poti v svoj kraj. Priča smo vse mogočim intervencijam s pretnjo sankcij v naselju (voda ob cesti na privatnem zemljišču, zanemarjeno zemljišče, ...), a taki dogodki in motenja privatnih posesti pa očitno nikogar ne motijo. Podobno se dogaja tudi s tovornim prometom skozi naše naselje, kjer sicer tak promet ni dovoljen. Dokumentirano o tem pa drugič.

YONG

Prispevek je mnenje avtorja in ne izraža nujno stališča uredništva.


Več v Kolumne in komentarji

Svetovni dan oživljanja na Grlavi

Minil je svetovni dan oživljanja!

četrtek, 27. oktober 2022 ob 13:05
Miha Deželak nam je prinesel nagrado

Miha Deželak nam je prinesel nagrado

nedelja, 1. avgust 2021 ob 08:47