Zaradi odstranjevanja zabojnika z naloženim tovorom, bo cesta zaprta za ves promet

V četrtek, predvidoma ob 10. uri bodo pričeli odstranjevati zabojnik z naloženim tovorom, kar je posledica prometne nesreče, ki se je zgodila v ponedeljek

Prlekija-on.net, sreda, 20. marec 2019 ob 16:26
Tovorno vozilo je končalo na brežini, foto: PP Gorišnica

Tovorno vozilo je končalo na brežini, foto: PP Gorišnica

Pristojne službe bodo v četrtek, 21. marca, predvidoma ob 10. uri pričele odstranjevati zabojnik z naloženim tovorom, izven naselja Dolane, na regionalni cesti Spuhlja - Zavrč, kar je posledica prometne nesreče, ki se je zgodila v ponedeljek.

Zaradi tega bo predvidoma 4 ure za ves promet zaprta regionalna cesta Spuhlja - Zavrč. Kot pred dnevi bo za ves tovorni promet preusmeritev prometa v Spuhlji in v Zavrču, za osebna vozila pa bo urejen obvoz na relaciji Dolane - Brezovec - Hrastovec - Goričak - Zavrč.

Udeleženci v cestnem prometu naj upoštevajo postavljeno signalizacijo ter navodila in znake policistov oz. predstavnikov upravljalca ceste.

V četrtek, ob 14.57 so na regionalni cesti Spuhlja - Zavrč, izven naselja Dolane, odpravili zaporo ceste. Promet ponovno poteka nemoteno, brez omejitev.

Tovorno vozilo zapeljalo s ceste in se prevrnilo na bok

Prometna nesreča se je zgodila v ponedeljek, ko je 43-letni voznik tovornega vozila vozil iz smeri Mednarodnega mejnega prehoda Zavrč proti Ptuju. Izven naselja Dolane je vozil preblizu desnemu robu vozišča, zaradi tega zapeljal s ceste in se prevrnil na bok, na obrežje reke Drave. V nesreči ni bil nihče telesno poškodovan. Policisti so vozniku izdali plačilni nalog.

Gasilci PGD Ptuj so iz tovornega vozila prečrpali okoli 500 litrov pogonskega goriva ter iztekle tekočine posuli z vpojnimi sredstvi, gasilci PGD Zavrč pa so oprali in počistili cestišče. Zaradi tega je bila cesta zaprta za ves tovorni promet. Promet je za smer Zavrč bil preusmerjen v Spuhlji, v nasprotni smeri pa v Zavrču. O zapori so bili obvesščeni tudi hrvaški varnostni organi.

 



Več v Črna kronika