David Žibrat pometel s konkurenco in osvojil svetovni pokal

David je s to zmago prevzel tudi 1. mesto na svetovni lestvici WAKO ranking v svoji kategoriji -89kg

Prlekija-on.net, torek, 26. marec 2019 ob 07:46
David Žibrat in David Lukman

David Žibrat in David Lukman

Minuli vikend od 22. do 24. marca je v Amsterdamu potekal svetovni pokal imenovan Dutch Open 2019, ki je tudi eden izmed turnirjev svetovne serije WAKO World Series. Turnirja se je udeležilo 1.177 tekmovalcev iz 148 klubov iz 31 držav.

Kickboxing klub Pomurje se je kot edini Slovenski klub udeležil in dosegel s svojima tekmovalcema odlične rezultate. David Lukman se je v disciplini Kick Light -79kg prebil do polfinala, kjer pa je bil boljši reprezentant Španije in je tako dosegel 3. mesto.

David Žibrat se je boril v disciplini Light Contact -89kg, kjer je pometel s konkurenco ter osvojil svetovni pokal! V finalu se je
pomeril z aktualnim svetovnim in evropskim prvakom Avstrijcem Romanom Bründlom, ki je Davida premagal na lanskem evropskem prvenstvu v Mariboru (poškodba arkade), vendar je tokrat David prepričljivo slavil z enotno sodniško odločitvijo 3:0 in tako potrdil odlično formo!

David je s to zmago prevzel tudi 1. mesto na svetovni lestvici WAKO ranking v svoji kategoriji -89kg.

Davida naslednji vikend, 6. aprila spet čaka težka preizkušnja, saj se bo preizkusil med profesionalci v predborbi na dogodku Noč dvobojev, ki bo v dvorani Tabor v Mariboru. David se bo boril v Full Contactu -91kg proti izkušenemu borcu iz Srbije.Več v Šport