Na OŠ Stročja vas je potekal 15. Pomurski otroški parlament

Parlamenta so se udeležili mladi parlamentarci iz Upravnih enot Murska Sobota, Lendava, Gornja Radgona in Ljutomer

Prlekija-on.net, nedelja, 31. marec 2019 ob 17:48
15. Pomurski otroški parlament

15. Pomurski otroški parlament

V torek, 26. marca, so na Osnovni šoli Stročja vas pripravili 15. Pomurski otroški parlament, ki so se ga udeležili mladi parlamentarci iz Upravnih enot Murska Sobota, Lendava, Gornja Radgona in Ljutomer. Navzoči so bili tudi mentorji, nekateri ravnatelji, tuji gostje s projekta Erasmus+ in drugi.

Dogodka se je udeležil tudi podžupan Občine Ljutomer, Janko Špindler, ki je mlade parlamentarce nagovoril in podprl pri njihovem delovanju. Svetoval jim je, naj bodo mladi predlagalci in uresničevalci novih sprememb in izboljšanja sistema. Predstojnica zavoda RS za šolstvo, OE Murska Sobota Irena Kumer je dejala, da je Pomurski otroški parlament lep primer, kjer lahko mladi predstavijo svoje predloge in dejavnosti, ki so bile speljane na njihovih šolah in kako je ravnanje mladih prepoznano v šolah in širši lokalni skupnosti.

Sledil je krajši kulturni program, ki so ga pripravili učenci Osnovne šola Stročja vas. Po otvoritveni slovesnosti so mladi parlamentarci debatirali in predstavljali svoje predloge, ki so jih oblikovali v skupinah, pripravljali pa so se tudi na 29. nacionalni otroški parlament v Državnem zboru, ki bo letos potekal 8. aprila.



Več v Kultura in izobraževanje