Po sporu, v družinski tragediji umrla mož in žena

56-letna ženska je umrla na kraju, 58-letni mož pa v nedeljo v UKC Maribor

Prlekija-on.net, ponedeljek, 1. april 2019 ob 15:14
Policija

Policija

Na PU Maribor so predstavili podrobnosti družinske tragedije, ki se je zgodila v četrtek prejšnji teden. V četrtek, 28. marca, ob 8.50 so policisti prejeli telefonsko obvestilo, da sta v Spuhlji umorjeni dve osebi. Pri izvedbi prvih nujnih ukrepov je bilo ugotovljeno, da je nasilne smrti umrla 56-letna ženska. Njenega 58-letnega moža so uspešno oživljali in ga hudo telesno poškodovanega z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor. Po nudeni nujni medinski pomoči so ga hospitalizirali.

Ogled kraja kaznivega dejanja je vodila dežurna preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča na Ptuju, v navzočnosti okrožne državne tožilke iz Okrožnega državnega tožilstva na Ptuju. Predpostavka ob začetku ogleda je bila, da so podani razlogi za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje umora in poskus samomora.

Oba utrpela več vbodnih ran

Z ogledom kraja kaznivega dejanja in z zbiranjem obvestil so kriminalisti ugotovili, da sta se 28. 3. 2019, v jutranjih urah, sprla mož in žena. Med sporom in kasnejšim fizičnim obračunom z nožem sta oba utrpela več vbodnih ran, zaradi katerih je 56-letna ženska umrla na kraju dejanja, njen mož pa je umrl včeraj, 31. 3. 2019, v dopoldanskem času v UKC Maribor.

Na podlagi do sedaj zbranih obvestil so kriminalisti izključili prisotnost tretje osebe na kraju kaznivega dejanja.

Kriminalistična preiskava še ni zaključena, v tem trenutku pa obstaja sum storitve kaznivega dejanja umora in kaznivega dejanja uboja, saj sta oba pokojna utrpela smrtne telesne poškodbe. Po vseh opravljenih preiskavah in po dokončno zbranih obvestilih, bodo zadevo, skupaj s pristojnim tožilcem, dokončno pravno okvalificirali in jo zaključili s poročilom Okrožnemu državnemu tožilstvu na Ptuju.



Več v Črna kronika