Odprli so sezono ribiških tekmovanj na radgonskem območju

Vsi tekmovalci skupaj so ujeli nekaj več kot 80 kilogramov rib, izstopali pa so predvsem trije, ki so ujeli dobro polovico vseh rib

Prlekija-on.net, ponedeljek, 8. april 2019 ob 18:54
Ribiško tekmovanje v Podgradu

Ribiško tekmovanje v Podgradu

Potem, ko je minil zimski čas, ki ga na območju Gornje Radgone niti ni bilo veliko, saj so ribniki le za kakšen dan bili obdani z ledeno ploskvijo, se je tradicionalno prvi vikend v aprilu, začela nova uradna ribiška sezona. Na uvodnem srečanju ljubiteljev športnega ribolova, ki ga je na svojem ribniku v Podgradu pripravila radgonska temeljna enota RD Radgona, se je zbralo deset ribičev, ki so brez menjave "placa", trnke namakali štiri ure. Vmes so imeli le malico, da so se nekoliko okrepčali, v tem času pa so se tudi ribe, večinoma krapi in babuške, spet nekoliko sprostile. Kot nam je povedal predsednik TE Gornja Radgona Ivan Bolčina so na srečanju pričakovali nekoliko več ribičev, a so nekatere izmed njih prizadele nekatere novosti, ki jih je uvedla Ribiška zveza Slovenije, predvsem da se ne sme uporabljati mreža in je potrebno tehtanje in vračanje ribe v vodo, takoj po prijetju.

Kakorkoli že po štirih urah namakanja, ki ga je spremljalo še veliko več ljubiteljev ribolova in narave sploh, so organizatorji izračunali, da so vsi tekmovalci skupaj ujeli nekaj več kot 80 kilogramov rib, izstopali pa so predvsem trije, ki so ujeli dobro polovico vseh rib.

Največ sreče je imel Vlado Potočnik (Mahovci), ki je mimogrede predsednik TE Apače, in je ujel 15.080 gramov rib, na 2. mesto se je uvrstil Bojan Merčnik (Murska Sobota) 14.615 g, na tretje pa Andrej Cimerman (Plitvica) z 13.320 g ujetih rib itd.



Več v Družabno