Nasvidenje prijatelji!

Osnovna šola Janka Ribiča Cezanjevci je zaključila z enotedenskim gostovanjem učencev iz tujine

Prlekija-on.net, petek, 12. april 2019 ob 17:44
Izmenjava učencev v programu Erasmus+

Izmenjava učencev v programu Erasmus+

V času od 7. do 12. aprila je šola v Cezanjevcih gostila prvo izmenjavo v projektu Erasmus+. V projektu bodo dve leti, skupaj s partnerji iz Nemčije in Poljske, delovali pod geslom »Moja država, tvoja država - naša Evropa«.

Trinajstim učenkam iz Poljske in Nemčije, ki so v Slovenijo prispele s spremljevalkami, je kolektiv z učenci in starši na široko odprl vrata in srca. V nekaj dneh so gostje spoznali šolo, vrtec, bližnjo in širšo okolico. Sprejela jih je tudi županja Ljutomera, mag. Olga Karba.

Vzporedno z dejavnostmi, povezanimi s projektom, so učenci spoznavali tudi učni proces na šoli, preizkusili so se tudi v delavnici oblikovanja gline, ki jo je vodil Saša Žuman.

Mednarodno izmenjavo so zaključili v športnem duhu, ob aerobiki z Jasno Lipovec, vodjo vrtca. Zaključnega večera so se udeležili tudi starši, ki so gostili učence iz tujine, ter kolektiv šole in vrtca. Ravnateljica Brigita Hojnik se je v nagovoru zahvalila sodelavcem, staršem in učencem. Posebno zahvalo sta prejeli nosilka projekta, Manja Gospodarič, in učiteljica nemščine, Daniela Žibrat.

Ob odlični prleški hrani, prijetni glasbeni spremljavi nekdanjih učenk, Neje Gospodarič in Anje Pušenjak, izmenjavi vtisov ni bilo videti konca. Tekle so tudi solze, saj so učenci v preteklih dneh spletli močne prijateljske vezi.