Zagorelo 600 kvadratnih metrov odpadnega materiala; med gašenjem poškodovan gasilec

Že več ur gasijo večji požar na industrijskem objektu v Lenartu. Policija z ogledom kraja požara še ni pričela, saj na požarišču intervencijo še vedno opravljajo gasilci.

Prlekija-on.net, nedelja, 14. april 2019 ob 07:58
Požar v Lenartu, foto: PGD Benedikt

Požar v Lenartu, foto: PGD Benedikt

Uprava RS za zaščito in reševanje poroča, da je v nedeljo, 14. aprila, ob 2.55 v Lenartu prišlo do požara na kompleksnem industrijskem objektu. Gasilci PGD Benedikt pa so ob 5.30 objavili, da od jutranjih ur posredujejo na velikem požaru v Lenartu.

Po naših podatkih je zagorelo v industrijskem kompleksu Salomon, nekdaj Papir servis Lenart.

Med gašenjem poškodovan gasilec

Iz PU Maribor so sporočili, da je ob 2.55 bil OKC PU Maribor iz RCO Maribor obveščen o požaru v podjetju v Lenartu. OKC je na kraj napotil policiste, ki so zavarovali kraj oziroma območje, saj je do požara prišlo v ograjenem delu podjetja, v objektu velikosti približno 30 x 15 x 8 m. Gasilci imajo požarišče pod nadzorom, ga razkopavajo in sproti gasijo ostanke požara. Na tak način izvajajo ukrepe za uspešno dokončanje intervencije. Gibanje je zaradi požara omejeno na 100 m, saj lahko občasno še zagori. Bližnjim stanovalcem svetujejo, da zaradi tega zapirajo okna oziroma jih ne odpirajo. O požaru so bile obveščene pristojne institucije.

Policija z ogledom kraja požara še ni pričela, saj na požarišču intervencijo še vedno opravljajo gasilci. Z ogledom in z zbiranjem obvestil bodo ugotavljali, vzrok, posledice, višino škode in druge okoliščine požara. Med gašenjem požara je bil poškodovan en gasilec, v okolici pa se širi vonj zaradi gorenja.

O ugotovitvah bomo poročali po preiskavi.

Ogenj zajel okoli 600 kvadratnih metrov odpadnega materiala

Uprava RS za zaščito in reševanje je pozneje še sporočila, da je zagorelo v podjetju za ravnanje z odpadki Papir servis Lenart v občini Lenart v Slovenskih goricah. Ogenj je zajel površino približno 600 kvadratnih metrov odpadnega materiala, papirja, plastike in kovinskih delov. Del tega odpadnega materiala se je nahajal pod nadstrešjem, drugi manjši del, pa na prostem. Gasilci PGD Lenart, Benedikt, Sveta Ana, Sveta Trojica, Sveti Jurij, Gočova in Cerkvenjak so ogenj pogasili, celotno požarišče prekopali z delovnimi stroji in pregledali okolico. O dogodku so bile obveščene vse pristojne službe.

Po naših informacijah sta dva gasilca, ki sta v potoku odvzemala vzorce vode, zaradi analize po požaru, tam našla truplo.

Foto: PGD Benedikt in PGD Sveta Trojica



Več v Črna kronika