Tudi gledališčniki od Male Nedelje pomagali delavcem Vegrada

Gledališčniki od Male Nedelje v Ponikvi pri Žalcu

Branko Košti, ponedeljek, 8. november 2010 ob 21:22
Gledališčniki od Male Nedelje v Ponikvi pri Žalcu

Gledališčniki od Male Nedelje v Ponikvi pri Žalcu

Člani gledališke skupine KD Anton Krempl od Male Nedelje so v soboto, 6. novembra, gostovali v Ponikvi pri Žalcu. Na povabilo tamkajšnjega župnika, gospoda Toneta Krašovca, so v Slomškovem domu uprizorili Partljičevo komedijo Krivica boli.

Gospod Krašovec večkrat letno obišče Malo Nedeljo, saj ima tu kar nekaj prijateljev. Tako se je spoznal tudi z igralci gledališke skupine in dogovorili so se za gostovanje v njegovi župniji. Gostovanje je imelo dobrodelen značaj, saj je prireditev organizirala Župnijska Karitas. Dogovorjeno je bilo, da bodo ves prihodek od vstopnine namenili v dobrodelne namene.

Številni gledalci so napolnili dvorano, med njimi so bili tudi gospod Rok Metličar, župnik v Laškem in predsednik Škofijske Karitas v Celju in gospa Milica Kovač, vodja Župnijske Karitas v Velenju, kjer se zelo trudijo pomagati obubožanim in ponižanim delavcem Vegrada. Tako je bila tudi umestna odločitev igralcev in organizatorjev, da polovico zbranih sredstev namenijo za pomoč brezposelnim delavcem Vegrada, drugo polovico pa bodo namenili pomoči potrebnim v domači župniji.


Več v Kultura in izobraževanje