Inšpektor izdal ustno odločbo o prenehanju obratovanja naprave

Prevzem odpadkov je zaustavljen dokler zavezanec ne odstrani odpadkov, ki so nastali po požaru in dokler ne uredi nove nadstrešnice za skladiščenje posameznih frakcij po obdelavi odpadkov

Prlekija-on.net, torek, 16. april 2019 ob 16:05
Na pogorišču v Lenartu

Na pogorišču v Lenartu

Inšpektor za okolje in naravo Inšpektorata RS za okolje in prostor (IRSOP), ki je v ponedeljek po požaru v poslovni enoti podjetja Salomon d. o. o. v Lenartu opravil inšpekcijski nadzor, je zaradi varovanja življenja in zdravja ljudi, javnega reda in miru, javne varnosti, premoženja večje vrednosti, ali nevarnosti za okolje, na podlagi ugotovitev zavezancu izdal ustno odločbo o prenehanju obratovanja naprave.

Z ustno odločbo je bilo podjetju odrejeno, da mora do zagotovitve (izgradnje) novega skladiščnega prostora prenehati z obratovanjem naprave za predhodno obdelavo mešanih komunalnih odpadkov, in naprave za predelavo odpadkov po mehanski obdelavi odpadkov, ter predelavo odpadkov v trdno gorivo. Obratuje lahko le naprava za predelavo (sortiranje) nenevarnih odpadkov.

Prevzem odpadkov je zaustavljen dokler zavezanec ne odstrani odpadkov, ki so nastali po požaru in dokler ne uredi nove nadstrešnice za skladiščenje posameznih frakcij po obdelavi odpadkov.



Več v Gospodarstvo