Ivan Smodiš nasledil Vladimirja Miloševiča

Območno združenje VVS Murska Sobota na volilnem zboru

Prlekija-on.net, sreda, 17. april 2019 ob 09:01
Veterani na območju Murske Sobote so izbrali novo vodstvo, foto: Janez Kološa

Veterani na območju Murske Sobote so izbrali novo vodstvo, foto: Janez Kološa

V avli hotela Diana so se na letnem zboru, ki je letos bil volilni, zbrali člani območnega združenja Veteranov vojne za Slovenijo Murska Sobota. Po uvodnem nagovoru podpredsednika združenja Stanislava Wolfa je sledil kratki kulturni program, ki je bil v celoti posvečen 100. letnici združitve Prekmurja z matičnim narodom in ga je povezovala Irma Benko. V kulturnem programu so nastopili duo Myistika, Boštjan Rous, Sebastjan Gomboc, Viljem Kovač in Slavko Gomboc, ki sta izvedla častno Veteransko dejanje. Na koncu slovesnosti je predsednik ZVVS Ladislav Lipič podelil priznanje predsedniku Vladimirju Miloševiču, ki ga je ob odsotnosti predsednika Miloševiča prevzel podpredsednik Stanislav Wolf.

Prav Wolf je v nadaljevanju podal poročilo o delu OZ VVS Murska Sobota v letu 2018, ki je bilo zelo uspešno. Združenje šteje kar 600 članic in članov ter pokriva območje 12 občin UE Murska Sobota. Izvedeno je bilo več kot 50 aktivnosti čez celo leto. Finančno poročilo je podal blagajnik Štefan Flisar, ki je povedal, da je bilo finančno poslovanje dobro, in da se je zgodilo prvič, da so dobili finančna sredstva od vseh 12 občin, ki jih pokriva OZ VVS. Nekaj sredstev so tudi dobili od raznih gospodarskih družb. Po razpravi o poročilih je sledila razrešnica staremu vodstvu OZ VVS Murska Sobota. Po izvedenih volitvah je bilo izvoljeno novo vodstvo, novi predsednik je postal Ivan Smodiš, podpredsednik Štefan Flisar, blagajnik Alojz Žvorc, sekretar pa ostaja Janez Kološa. Izvoljeni pa so bili tudi člani predsedstva iz 12 občin in člani NO in ČR.

Novi predsednik OZ VVS Murska Sobota Ivan Smodiš je predstavil plan dela za leto 2019, ki bo temeljilo na delu z mladimi, udeležbi na dogodkih ob 100. letnici združitve z matičnim narodom in izvedbo akademije ob 20. letnici OZ VVS Murska Sobota. Zbora se je sicer udeležilo okoli 150 članov OZ VVS Murska Sobota in gostov.



Več v Kultura in izobraževanje