Kulinarična delavnica in pokušina vin k prleški gibanici

V Flo cukeraj v Ljutomeru so pekli prleške gibanice

Prlekija-on.net, sobota, 20. april 2019 ob 07:591
Kulinarična delavnica v Flo cukeraj

Kulinarična delavnica v Flo cukeraj

V Flo cukeraj v Ljutomeru je vedno zelo okusno. Lastnica Flora Kastelic pa želi, da bo njena ustvarjalna delavnica, kot rada poimenuje kuhinjo, v prihodnje tudi prizorišče kulinaričnih delavnic.

Pravilno se je odločila, da so na prvi kulinarični delavnici udeleženke pripravljale prleško gibanico. Na pomoč so priskočile članice Kulturnega, turističnega in izobraževalnega društva KELIH, saj društvo aktivno skrbi za večanje prepoznavnosti prleške gibanice. Hkrati se članice društva trudijo, da bi to tradicionalno prleško sladico pripravljalo in ponujalo obiskovalcem čim več gostinskih lokalov, slaščičarn in turističnih kmetij.

Flora Kastelic, ki ni Prlečka, je pridno zavihala rokave in prvič prisostvovala pri pripravi prleške gibanice v okroglem lončenem pekaču. Majda Vrbnjak in Lidija Koroša, ki vsako leto za potrebe promocije prleške gibanice spečeta več kot 35 prleških gibanic, pa sta zopet dokazali, da sta odličen tandem.

Udeleženke so pripravile in spekle kar tri prleške gibanice. Ko se je prva vsaj nekoliko ohladila, so preverile še okus. In ker so sommelierji pred mesecem dni izbrali tudi vina, ki jih priporočajo k prleški gibanici, je mag. Tjaša Kos, predsednica društva KELIH, predstavila vsa tri vina iz Prlekije, ki so bila izbrana. Pokušina prleške gibanice s kombinacijo laškega rizlinga (Vinogradništvo Krampač), rumenega muškata (Vino Škrget) in Veronike (Vinogradništvo Družina KOS) se je izkazala za zelo zanimivo in okusno. Vina se res odlično podajo k prleški gibanici.

Bomo videli, kako se bo Flora Kastelic odrezala na letošnjem ocenjevanju prleških gibanic 7. septembra letos...



Več v Družabno