Popotniški vtisi dr. Mateja Mertika na Noč knjige v ormoški knjižnici

Izvedeli smo, da se na svojih potovanjih prepušča življenju in si dovoli biti presenečen, tako srečuje in spoznava zanimive ljudi, se zapleta v nenavadne dogodivščine in zelo rad zapisuje svoja razmišljanja ter snuje zgodbe

Prlekija-on.net, sreda, 24. april 2019 ob 16:12
Matej Mertik v ormoški knjižnici

Matej Mertik v ormoški knjižnici

Tudi v ormoški knjižnici je noč knjige potrkala na vrata domišljije. Knjižnica Franca Ksavra Meška Ormož se je pridružila temu mednarodnemu projektu in v goste povabila domačina, dr. Mateja Mertika, znanstvenika, pesnika, pisatelja in vedno zanimivega ter iskrivega sogovornika. Do sedaj je izdal roman Kapitan, na Zemlji izginjajo marjetice, literarizirane potopise Tri srca - Prlekija, Polet nočnega papagaja, Vodnik po francoski Polineziji: Zbogom in hvala za spanec v modri potovalki ter pesniško zbirko Likalnik na muhte, pričakuje pa še izid potopisov in pesniških zbirk, ki so nastajali na njegovih potepanjih po svetu.

Potoval je po Irski, Novi Zelandiji, Francoski Polineziji, Avstraliji, Švici, spregovoril pa je predvsem o svoji izkušnji pred kratkim prehojene Jakobove poti El Camino, na kateri je v treh tednih prehodil več kot 800 km. Izvedeli smo, da se na svojih potovanjih prepušča življenju in si dovoli biti presenečen, tako srečuje in spoznava zanimive ljudi, se zapleta v nenavadne dogodivščine in zelo rad zapisuje svoja razmišljanja ter snuje zgodbe. V knjižnici si lahko izposodite njegova dela in odpotujete v svet njegovih poti in domišljije, na pogovoru pa smo slišali tudi nekaj drobcev njegovih še neobjavljenih pesmi in zapisov ter videli nekaj fotografij, ki so nastale na teh poteh.



Več v Kultura in izobraževanje