Otroka stisnil traktor in ga huje poškodoval

S starši je opravljal domača opravila, pri tem pa ga je pri garažiranju traktorja stisnilo, zaradi česar mu je poškodovalo glavo

Prlekija-on.net, ponedeljek, 29. april 2019 ob 07:54
Otrok se je huje poškoodval

Otrok se je huje poškoodval

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 26. aprila, ob 8:16 uri so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na glavni cesti v naselju Trgovišče. Patrulja je odstopila od ogleda kraja prometne nesreče.

Ob 8:46 uri so od oškodovanca sprejeli Zapisnik o sprejemu ustne ovadbe, za kaznivo dejanje Grožnje po členu 135. KZ-1.

Ob 10:42 uri so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije - dogodek, na lokalni cesti izven naselja Ivanjkovci. Voznik osebnega avtomobila je trčil v srno, katera pa je s kraja pobegnila. Izdano mu je bilo Obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

Prijeli tri tujce

V soboto, 27. aprila, ob 4.30 so v Središču ob Dravi prijeli 3 tujce, kateri so ilegalno vstopili v našo državo. Med postopkom so osebe zaprosile za mednarodno zaščito in so bile odpeljane v Azilni dom.

Ob 14.03 so bili s strani občana iz okolice Ormoža obveščeni, da so mu vlomili v hišo. Ob prihodu patrulje na kraj, je bilo ugotovljeno, da ni znakov nasilnega vstopa v hišo. Prav tako pa je bilo ugotovljeno, da je prijavitelj močno pod vplivom alkohola in ni mogoč razgovor z njim. Naročeno mu je bilo, da se zglasi na postaji, ko bo trezen.

Ob 15.57 so bili obveščeni o poškodbi otroka iz okolice Ormoža. Ugotovljeno je bilo, da se je otrok poškodoval, ko je s starši opravljal domača opravila, pri tem pa ga je pri garažiranju traktorja stisnilo, zaradi česar mu je poškodovalo glavo in je zadobil hudo telesno poškodbo. Opravljen je bil ogled dogodka, po zbiranju obvestil bo izveden ustrezni ukrep.

Ob 21.00 so v naselju Savci obravnavali prometno nesrečo s udeležbo divjadi. Ker sta voznik in vozilo izpolnjevala pogoje za udeležbo v prometu, je patrulja odstopila od ogleda.

Alkoholizirana voznica

V nedeljo, 28. aprila, ob 22.38 je patrulja imela v postopku voznico osebnega vozila, kateri je v postopku bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0,33 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Voznici je na kraju proti potrdilu bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, izdan plačilni nalog in prepovedana nadaljnja vožnja.

Ob 05.26 je patrulja opravila ogled kraja prometne nesreče I. kategorije in udeležbo divjadi. Na kraju izdano obvestilo o odstopu od ogleda.

V ponedeljek bodo policisti opravljali redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem, kjer bodo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnji pod vplivom alkohola, nepravilna uporaba mobilnega telefona, ipd...).