Nov poraz Radgone proti Tromejniku

Enajstmetrovka »presekala« Radgončane

Prlekija-on.net, nedelja, 5. maj 2019 ob 09:52
ŠNK Radgona - Tromejnik Kuzma

ŠNK Radgona - Tromejnik Kuzma

Od osemnajstih točk, ki jih je v tekočem prvenstvu v 3. SNL - vzhod osvojila ekipa Tromejnika iz Kuzme, jim jih je kar polovico uspelo osvojiti proti Radgoni. Moštvo iz Kuzme je v 23. krogih doseglo pet zmag in tri od teh so dosežene prav proti ŠNK Radgona. Najprej je v 5. krogu na radgonskih Tratah bilo 0:2, v 14. krogu so gostitelji v Kuzmi slavili s 3:2, sedaj v 23. krogu pa so varovanci trenerja Štefana Škaperja ponovno v Gornji Radgoni slavili s 3:0. Na začetku dvoboja sicer ni kazalo, da bo temu tako, saj so gostitelji imeli nekoliko več od igre, čeprav je domači vratar Peter Božek, rešil kar dva "zicerja". Sodnik Alen Borošak pa je sredi prvega polčasa dosodil najstrožjo kazen za goste, katero je izkušeni Jernej Janža, z nekoliko sreče, spremenil v vodstvo Tromejnika. Zadetek je enostavno "presekal" domače igralce in je bilo jasno, da bo ekipa iz Kuzme še v tretjo usodna za varovance trenerja Jožeta Sečkarja.

To se je tudi uresničilo, čeprav so gostje v Gornjo Radgono prišli praktično z eno samo rezervo, a razpoloženi in odlični Janža je tekmo odločil že v 54. minuti, ko je dosegel še svoj drugi zadetek. Luka Prahić je 12 minut pozneje samo potrdil zanesljivo zmago gostov. Igralci ŠNK Radgona so sicer poskušali vsaj omiliti poraz, toda ostalo je pri izidu iz 66. minute in pri zasluženi zmagi Goričancev.

ŠNK Radgona - Tromejnik Kuzma 0:3 (0:1)
Stadion TŠC Trate, 150 gledalcev, glavni sodnik: Alen Borošak (Spodnji Duplek), pomočnika: Danijel Šobot (Maribor) in Gregor Jager (Lovrenc na Pohorju), delegat: Drago Habot (Cankova).
Strelca: 0:1 Jernej Janža (23./11-m), 0:2 Jernej Janža (54.). 0:3 Luka Prahić (66.).

ŠNK Radgona: Peter Božek, Alen Klobasa (od 68. Rok Vohar), Borut Bračič, Jan Klobasa, Tilen Klobasa, Mitja Adam, Marko Horvat, Srečko Sterniša (od 61. Alen Katan), Blaž Drašak, Jaša Zupančič, Aljaž Kocet (od 46. Benjamin Vid Krajnc). Trener: Jože Sečkar. 

Tromejnik Kuzma: Boštjan Maučec, Nikola Prahić, Jernej Janža, Uroš Bagari, Michael Connor Hildebrant, Matej Rogač, Szaboles Andrejek, Gergely Gyecsek, Peter Fašalek (od 72. Ludvik Zrim), Luka Prahić, Gregor Bokan. Trener: Štefan Škaper.

Rezultat preostale sobotne tekme: Avto Rajh Ljutomer - Polana 4:4 (2:2).



Več v Šport