Za torek zjutraj napovedane temperature blizu ledišča

Za severovzhod so zjutraj napovedane temperature od 1 do 2 °C, čez dan pa okoli 15 °C

Prlekija-on.net, ponedeljek, 6. maj 2019 ob 17:18
V ponedeljek piha tudi močan veter

V ponedeljek piha tudi močan veter

Po prvomajskih praznikih, ko so se temprature gibale okoli 20 °C, se je v Sloveniji krepko ohladilo, v nedeljo je v višje ležečih krajih tudi snežilo. Tudi ponedeljek ni nič toplejši, še nižje temperature pa kaže za torek, saj vremenoslovci napovedujejo, da se bo ponoči jasnilo, čez dan bo delno jasno, zjutraj pa bo ponekod slana.

Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 2, v alpskih dolinah do -4, na Goriškem in ob morju pa od 3 do 7 °C.

V torek bo sprva precej jasno, čez dan pa delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Popoldne bo ponekod prehodno zapihal južni ali jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 16 °C. Za severovzhod so zjutraj napovedane temperature od 1 do 2 °C, čez dan pa okoli 15 °C. Za naše kraje je za ponedeljek izdan turi rumeni alarm zaradi močnega vetra, za torek pa rumeni alarm zaradi nizkih temperatur.

V sredo bo sprva precej jasno, čez dan pa se bo od zahoda oblačnost povečala. Zapihal bo jugozahodni veter. Zvečer bo na zahodu začelo rahlo deževati. V četrtek bo pretežno oblačno, občasno bodo padavine, deloma plohe.

Veter podira drevesa

V ponedeljek, ob 5.37 sta se v naselju Trnovci, občina Sveti Tomaž, na cestišče podrli drevesi. Gasilca PGD Trnovci sta podrta drevesa razžagala in odstranila s cestišča. Ob 13.50 je v Lendavskih goricah, občina Lendava, prišlo do manjšega zdrsa privatnega cestišča. Nagnilo se je tudi drevo, ki ogroža vinsko klet. O dogodku je bil obveščen poveljnik CZ občine Lendava, ki bo ukrepal naprej.

Ob 14.55 je v naselju Križevci, občina Gornji Petrovci, veter na cesto podrl grmičevje, to pa je oviralo promet. O dogodku je bila obveščena odgovorna oseba občine Gornji Petrovci, ki bo za odstranitev poskrbela. Ob 16.22 je v Litmerku, občina Ormož, čez cesto padlo drevo. Gasilci PGD Hardek so razžagali drevo, odstranili veje in očistili cestišče.

Ob 17.39 je v naselju Nuskova, občina Rogašovci, močan veter podrl drevo čez del cestišča. Drevo so odstranili gasilci PGD Nuskova.



Več v Narava