Trije prleški kolesarji uspešno prekolesarili 600 km od Opatije do Dubrovnika

Za celotno pot so ob opravljenih 600 kilometrih in 6730 višinskih metrih porabili 24 ur in 20 minut

Prlekija-on.net, torek, 14. maj 2019 ob 15:14
S kolesom od Opatije do Dubrovnika

S kolesom od Opatije do Dubrovnika

Pred dnevi smo že pisali o treh prleških kolesarjih, ki so se s cestnimi kolesi (specialkami) in v družbi še 13 kolesarjev iz drugih delov Slovenije podali na 600 km dolgo potovanje od Opatije do Dubrovnika. Janko Vargazon, Iztok Kapun in Rado Nemec so se tako v nedeljo že vrnili domov, sicer utrujeni ampak zadovoljni, ker so dosegli načrtovani cilj.

Kot smo v prejšnjem članku o tem podvigu že zapisali, so na pot krenili v sredo 8. maja iz Opatije, kamor so v organizaciji ene izmed turističnih agencij iz Maribora prispeli z organiziranim prevozom. Takoj nato so krenili s 1. etapo in prevozili pot od Opatije do Karlobaga, ki je znašala 150 km in 2000 višinskih metrov, za kar so porabili približno 6 ur vožnje. Z 2. etapo so naslednji dan začeli v Karlobagu ter 140 km dolgo pot s 1135 višinskimi metri prevozili prav tako v 6 urah. Velja omeniti, da je ta etapa bila tudi najtežja, saj jih je ob dežju vzdolž jadranske obale vso pot spremljal tudi močan veter, vendar so tudi ta dan srečno dosegli cilj, ki je bil v Šibeniku. Po prespani noči je sledila 150km dolga in s 1540 višinskimi metri začinjena 3. etapa na relaciji Šibenik - Makarska, ko je bilo potovanje zaradi lepšega vremena že bolj znosno in za katero so porabili 5 ur in 40 minut. Zato so se kolesarji naslednji dan zaradi slabe vremenske prognoze za nedeljo odločili združiti načrtovani 4. in 5. etapo in obe prevozili v enem kosu, kar je znašalo 160km in 2060 višinskih metrov v 6 urah in 40 minutah na relaciji Makarska - Dubrovnik. Vsi so na cilj prispeli brez poškodb ali zdravstvenih težav, izjema so bile le manjše tehnične težave na opremi enega izmed prleških kolesarjev, kar pa ni bistveno vplivalo na dokončanje načrtovane poti. Za celotno pot so tako ob opravljenih 600 kilometrih in 6730 višinskih metrih porabili 24 ur in 20 minut.

Po prihodu v Dubrovnik je sledil ogled mesta, nato pa povratek v hotel v bosanski Neum, kjer so kolesarji opravili tudi skupno večerjo in proslavili zaključek težke in naporne poti, na katero pa so lahko vsi upravičeno ponosni. Proti Sloveniji so se potem z organiziranim prevozom odpravili v nedeljo in v večernih urah tudi srečno prispeli v domače kraje.



Več v Šport