Kdo je skrivnostna pevka Pupa?

Špela se lahko pohvali ne samo z glasom, temveč tudi s stasom - pozimi smuča, poleti teče in kolesari, se vzpenja po hribih ter spije tudi mrzlo pivo v prijetni družbi

Aleksandra Papež, četrtek, 16. maj 2019 ob 18:47
Pupa - Špela Novak

Pupa - Špela Novak

Ustvarjalna. Kritična. Spontana. Za skrivnostnim imenom Pupa se skriva mlada, energična in pozitivna Mariborčanka Špela Novak, ki sicer ni tako sveže ime na slovenski glasbeni sceni, sta pa njen vokal in pravkar izdan videospot za pesem Najine slike izjemno osvežujoča v teh deževnih majskih dneh.

»Neizmerno sem vesela, da sem po nekaj porodnih krčih, poleg komada Najine slike, uspela izdati še videospot, ki si ga že lahko ogledate na Youtubu

Špela je simpatična in zanimiva sogovornica, ki so jo prijatelji ljubkovalno klicali Pupa. Vzdevek se je najprej razširil tako v njenih krogih, potrdil pa kar z nazivom njenega Facebook profila in se prijel kot njeno umetniško ime. Že 8 let prepeva v znani zasedbi Karneval band (Denis Čuček, Robert Kamplet, Dejan Zorman, Iztok Kočevar in Špela Novak), ki gostuje na maturantskih plesih, poslovnih srečanjih, porokah in ob drugih posebnih priložnostih. Pevsko kilometrino pa nabira še s prepevanjem v legendarni mariborski zasedbi Pohorje Express in v koroški zasedbi Fauš Dur. Obenem se kot glavni ali spremljevalni vokal udejstvuje še ob številnih drugih priložnostih že več kot 13 let, svoje izkušnje in znanje pa kot učiteljica klavirja in petja deli s podmladkom v Zasebni glasbeni šoli Muziklub v Lenartu.

Kljub izjemno pestremu vsakdanu Špela ne čuti stresa, o katerem dandanes tako radi govorimo. »Morda je to zaradi svobode, ki jo dopušča moje ustvarjanje. Ali pa je razlog moj karakter, ki ni nagnjen k sekiranju.« Sprošča se ob branju zabavnih kritičnih kolumn, ogledu sredinega filma tedna ali dobrega dokumentarca, med izletom v neznano, poleti ob mrzlem pivu v prijetni družbi. Ko pa pojenjajo ustvarjalne moči pa Špeli ob strani stojijo fant in družina ter prijatelji.

Špela pa se lahko pohvali ne samo z glasom, temveč tudi s stasom - poleti teče in kolesari, se vzpenja po hribih, pozimi smuča, posebno pozornost pa namenja tudi kvalitetnemu spancu.

Pravkar izdani videospot se še ni dobro ohladil, že je v Špelini glasbeni pečici načrt za novega - za pesem Sam, ki se že predvaja na glasbenih kanalih iTunes, Deezer, Spotify, Amazon in tako naprej, vse do samostojnega koncerta Pupe, na katerem bodo ljudje skupaj z njo prepevali njene pesmi.



Več v Glasba in film