Prleški tekmovalci ekipno in posamezno najuspešnejši

V Ivanjkovcih je potekalo 16. mladinsko državno prvenstvo v elektronskem pikadu

Prlekija-on.net, ponedeljek, 20. maj 2019 ob 08:24
Zmagovalna ekipa TOP-GUN mladinke

Zmagovalna ekipa TOP-GUN mladinke

Pikado zveza Slovenije (PiZS) je v Ivanjkovcih organiziralo 16. mladinsko državno prvenstvo v elektronskem pikadu, kjer se je zbralo več kot 120 igralcev iz 24 klubov z cele Slovenije. Tekmovalci so se na tekmovanje uvrstili po predhodnih tekmovanjih v osmih različnih regijah. Skupno je sodelovalo v predtekmovanjih več kot 520 igralcev, kar je podatek, ki nam pove, da je pikado eden najhitreje razvijajočih se športov v Sloveniji in tudi v svetu.

V večnamenski dvorani se je na 12 pikado aparatih igralo v osmih različnih kategorijah, tudi v pionirski, ki pa ne šteje v kvoto mladinskih in kadetskih tekmovanj.

Na tekmovanju so tako ekipno kot posamezno daleč največ uspeha dosegli prleški tekmovalci, posebej iz ŠD Strelec Grlava, njihovih ekip TOP-GUN. Skupno so v osmih disciplinah osvojili kar pet prvih, štiri druga mesta in dve tretji mesti.

ŠD LO-KO Logarovci je osvojilo eno prvo mesto, kakor tudi ŠD Friends Team Sveti Jurij in eno prvo mesto PK DADO Serdica.

Naslednje veliko mednarodno tekmovanje bo od 8.6. - 15.6. 2019 v kraju Caorle v Italiji, kjer bodo ti mladinci v mladinski konkurenci zastopali našo državo. Lea Zabavnik, mladinska, kadetska posamezna prvakinja in državna članska ekipna prvakinja pa je članica ženske članske reprezentance in je bila tudi zmagovalka kvalifikacij ženke izbrane vrste v Termah Olimia. Na EP v Italijo bo potovalo iz Slovenije 14 ekip v štirih kategorijah, ki so se tja uvrstili po predhodnih kvalifikacijah in po kvoti, ki jo ima Slovenija. Nastopile bodo tudi moška, ženska in mladinska reprezentanca.



Več v Šport