Taris Jenko postala vrhovna zmagovalka v znanju Vesele šole na ravni države

Taris Jenko, ki obiskuje 7. razred OŠ Cvetka Golarja Ljutomer, je tekmovala v znanju iz Vesele šole, se odlično odrezala in osvojila vse možne točke

Prlekija-on.net, ponedeljek, 20. maj 2019 ob 18:081
Taris Jenko na slovesni državni podelitvi

Taris Jenko na slovesni državni podelitvi

Tudi v letošnjem šolskem letu je učenka Taris Jenko, ki obiskuje 7. razred OŠ Cvetka Golarja Ljutomer, tekmovala v znanju iz Vesele šole.

Vse šolsko leto se je pod vodenjem in s podporo mentorice Sanje Kovačič in staršev na tekmovanje pridno pripravljala ter svoje znanje bogatila iz sedmih veselošolskih tem.

13. marca se je udeležila šolskega tekmovanja, ki je potekalo na šoli; 10. aprila 2019 se je udeležila še državnega tekmovanja, ki je bilo letos organizirano na OŠ Bogojina.

Tekmovalna pola je bila sestavljena iz 6 sklopov in 15 vprašanj, ki so se navezovala na teme Vesele šole. Taris se je odlično odrezala in osvojila vse možne točke ter tako postala vrhovna zmagovalka v znanju Vesele šole na ravni države.

Ker gre za res izjemen dosežek, se je 19. maja 2019 udeležila slovesne državne podelitve. Potekala je v ljubljanski Festivalni dvorani. Poleg vseh dobitnikov zlatih priznanj so se dogodka udeležili tudi številni drugi izbrani gostje in s svojo prisotnostjo popestrili dogodek.

Za izjemen dosežek je Taris prejela zlato državno priznanje in številne druge imenitne nagrade.

Na OŠ Cvetka Golarja Ljutomer so zelo ponosni na njihovo Taris, ki je ponovno dokazala, da znanje ne pozna meja. Čestitamo.



Več v Kultura in izobraževanje