Lions klub Ljutomer z dobrodelnim koncertom obeležil 10 let delovanja

V desetih letih je klub zbral in razdelil 52 tisoč evrov ter pomagal preko 200 osebam oziroma skupinam

Prlekija-on.net, petek, 24. maj 2019 ob 23:29
10 let Lions kluba Ljutomer

10 let Lions kluba Ljutomer

V petek, 24. maja, je Lions klub Ljutomer skupaj s podmladkom Leo klubom Ljutomer, v Domu kulture Ljutomer pripravil svečano prireditev ob 10-letnici delovanja kluba. Zveza Lions klubov Slovenije, katere član je tudi Lions klub Ljutomer, je v slovenskem prostoru prepoznavna s svojimi humanitarnimi programi in akcijami. Področje delovanja je usmerjeno v pomoč slepim in slabovidnim, pomoč socialno šibkim, pomoč zdravstveno handikapiranim, gluhim in naglušnim, pomoč otrokom ter za pomoč ljudem v stiski. Njihovi cilji se prepletajo s potrebo in željo delovati tudi v prihodnje na področju UE Ljutomer, katerega pokrivajo.

V desetih letih zbrali 52 tisoč evrov

V desetih letih je klub zbral in razdelil 52 tisoč evrov ter pomagal preko 200 osebam oziroma skupinam. Klub danes šteje 37, podmladek pa 20 članov. Ob obletnici so skupaj z Glasbeno šolo Slavka Osterca Ljutomer pripravili glasbeni večer S pogledom v prihodnost, kjer so zbirali denarna sredstva za Sklad za mlade umetnike in talente. Izkupiček večera in od zbranih donacij bo šel v sklad za mlade talente iz socialno šibkih družin, ki potrebujejo finančno pomoč na poti razvoja in izobraževanja.

Na koncertu so nastopili Godalni orkester GŠ Ljutomer (mentor Samir Azzeh), ki dosega zavidljive rezultate in navduši s svojim nastopom prav vsepovsod, Maša Munda, mlada perspektivna glasbenica, ki je pred dnevi odlično opravila preizkus znanja in sprejemni izpit ter bo jeseni postala dijakinja Konservatorija za glasbo in balet Maribor, je zaigrala na flavto (6. razred, mentorica Medeja Unuk, na klavirju Darja Slejko), ob njej pa so zaplesale baletke plesne pripravnice, 1. in 2. razred, Polona Senčar, Hana Vaupotič, Mija Ošep, Hana Kučan, Hana Vinter, Nika Pirher Gomboc, Valentina Mesarič in Emma Seršen (mentorica in koreografija Ana Germ). Zaplesale so tudi baletke 5. in 6. razreda, Daša Koprivnik, Ana Šömen, Anastazia Rošker, Špela Kardinar in Zala Meško (mentorica in koreografija Ana Germ).

Sledil je recital Leo člana in glasbena točka LEO kluba. Zapel je Mladinski pevski zbor GŠ Ljutomer (solistka Ana Potočnik, mentorica Romana Rek, na klavirju Julija Zadravec), ki se je pred kratkim s 7th International Music Competition Città di Palmanova domov vrnil z odličnim uspehom, kjer so s 94,1/100 točkami osvojili 2. nagrado v kategoriji mladinskih pevskih zborov. Na violino pa je zaigrala Petra Kaučič, ki obiskuje 2. letnik Konservatorija za glasbo in balet Maribor (mentorica Zorica Todorovič, na klavirju Darja Slejko).

Vsa zbrana sredstva gredo izključno v humanitarni namen

Ob obletnici je spregovorila predsednica Lions kluba Ljutomer, Marja Dolamič, ki je med drugim povedala, da delovanje kluba financirajo iz svojih sredstev, ki jih prispevajo. Vsa sredstva zbrana iz dogodkov, donacij in prispevkov pa gredo izključno v humanitarni namen. "Največje bogastvo in vrednota pa je, da ob zgodbah, ki jih srečujemo, rastemo in bogatimo sebe. Zaradi tega smo osebno še bogatejši in verjemite, tudi srečnejši, tudi zato ker odlično sodelujemo s šolami, vrtci, drugimi humanitarnimi organizacijami in društvi. Skupaj prepoznavamo in presojamo potrebe za pomoč."

Spregovorila sta tudi boter, ustanovni član kluba in nekdanji guverner Distrikta 129 Slovenija dr. Boris Žnidarič ter Miro Kvas, sedanji guverner Distrikta 129 Slovenija Zveze Lions klubov Slovenije, ki sta klubu čestitala ob jubileju. Med drugim je na prireditvi bil prisoten tudi še en bivši guverner Jurij Šarman ter predstavniki vseh Lions klubov regije - Murska Sobota, Lendava in Gornja Radgona. Gostom so ob tem podarili kruh: "Simbolno. Z namenom. Ker kruh povezuje vse nas in ga imamo radi".

Po koncu je v galeriji, kjer razstavlja Katja Bednařik Sudec, ki je diplomirala in magistrirala na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in deluje na področju kulture, potekala še pogostitev z vini družine Marič in s slano sladkimi dobrotami.



Več v Kultura in izobraževanje