Pohoda Pomlad v prleških goricah se je udeležilo čez 300 pohodnikov iz Slovenije in tujine

Poudarek prireditve je predstaviti gostom vinorodno prleško pokrajino, izvrstna vina, sokove ter domače kulinarične posebnosti tega območja

Prlekija-on.net, torek, 28. maj 2019 ob 12:46
15. tradicionalni pohod Pomlad v prleških goricah

15. tradicionalni pohod Pomlad v prleških goricah

Na Razkrižju so v soboto, 25. maja, organizirali 15. tradicionalni pohod Pomlad v prleških goricah - Dan odprtih kleti in veselih ljudi. Udeležilo se ga je nekaj čez 300 pohodnikov iz Slovenije in tujine.

Organizator dogodka je Turistično narodopisno društvo Razkrižje in skupina vinogradnikov: Vinogradniška kmetija Krampač, Turistična kmetija Dervarič, Sadjarstvo Trstenjak in proizvodnja naravnih sokov, Eko gorice Smolkovič, Turistična kmetija Jureš, Na koncu vasi - Klet Kolbl, Vinogradništvo in kletarstvo Sodec.

Poudarek prireditve je predstaviti gostom vinorodno prleško pokrajino, izvrstna vina, sokove ter domače kulinarične posebnosti tega območja. Dogodek je bil popestren s kulturnim in zabavnim programom. Pohoda so se udeležili tudi člani Pihalnega orkestra radeških papirničarjev, ki so na posameznih točkah zaigrali in pohod še dodatno popestrili.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno