Pohoda Pomlad v prleških goricah se je udeležilo čez 300 pohodnikov iz Slovenije in tujine

Poudarek prireditve je predstaviti gostom vinorodno prleško pokrajino, izvrstna vina, sokove ter domače kulinarične posebnosti tega območja

Prlekija-on.net, torek, 28. maj 2019 ob 12:46
15. tradicionalni pohod Pomlad v prleških goricah

15. tradicionalni pohod Pomlad v prleških goricah

Na Razkrižju so v soboto, 25. maja, organizirali 15. tradicionalni pohod Pomlad v prleških goricah - Dan odprtih kleti in veselih ljudi. Udeležilo se ga je nekaj čez 300 pohodnikov iz Slovenije in tujine.

Organizator dogodka je Turistično narodopisno društvo Razkrižje in skupina vinogradnikov: Vinogradniška kmetija Krampač, Turistična kmetija Dervarič, Sadjarstvo Trstenjak in proizvodnja naravnih sokov, Eko gorice Smolkovič, Turistična kmetija Jureš, Na koncu vasi - Klet Kolbl, Vinogradništvo in kletarstvo Sodec.

Poudarek prireditve je predstaviti gostom vinorodno prleško pokrajino, izvrstna vina, sokove ter domače kulinarične posebnosti tega območja. Dogodek je bil popestren s kulturnim in zabavnim programom. Pohoda so se udeležili tudi člani Pihalnega orkestra radeških papirničarjev, ki so na posameznih točkah zaigrali in pohod še dodatno popestrili.



Več v Družabno