Prlekija v pričakovanju 24. rekreativnega kolesarskega maratona

Pot bo udeležence vodila skozi prelepo pokrajino Slovenskih goric, nato po najkrajši progi skozi Logarovce in okoli Gajševskega jezera, daljša proga pa bo potekala čez Železne Dveri in skozi Ljutomer

Prlekija-on.net, petek, 31. maj 2019 ob 08:48

Čeprav se po največjem tekaškem prazniku maratonu Treh src navdušenje še vedno ni povsem poleglo, nas ta konec tedna že čaka 24. rekreativni kolesarski maraton po Prlekiji, ki se bo v organizaciji ŠD Radenci odvil v nedeljo, 2. junija 2019, s startom ob 10. uri na parkirnem prostoru Bioterme Mala Nedelja. Pot bo udeležence vodila skozi prelepo pokrajino Slovenskih goric, nato po najkrajši progi skozi Logarovce in okoli Gajševskega jezera, kjer se bodo kolesarji hitro približali cilju. Daljša proga pa bo potekala čez Železne Dveri in skozi Ljutomer.

Rekreativni maraton kolesarjem nudi tri zanimive, razgibane proge: mali družinski maraton s približno 20 km poteka večinoma po ravnini; na srednjem maratonu se bodo kolesarji preizkusili na 45 km, kjer jih čakata dva vzpona, ter zadnji veliki maraton z 68 km dolgo progo prinaša izziv s tremi vzponi.

Predprijave so se zaključile že 26. maja, še vedno pa je možnost prijave na dan prireditve, in sicer v startno-ciljnem prostoru, med 7.00 ter 9.45 uro. Startnina za veliki, srednji in mali maraton znaša 15 €.

Poskrbljeno bo za vse kolesarje, ki bodo prejeli spominsko majico, osvežitev na startu in ob progi ter napitek po prihodu v cilj, čakala pa jih bo tudi brezplačna malica za dodatno energijo. Za udeležence bo pripravljenih še več nagrad in zabave, vsi tekmovalci pa se bodo lahko na dan prireditve nagradili z brezplačnim vstopom v kopališče Bioterme Mala Nedelja.

Organizatorji kolesarje pozivajo, da morajo imeti vidno pripeto startno oznako, hkrati pa naj poskrbijo tudi za svojo varnost, saj je obvezna uporaba zaščitne čelade. Potek proge bo dobro označen s smernimi tablami in poskrbljeno bo za varnost na vseh nevarnih mestih. Kolesarji naj tekmujejo v športnem duhu in za zagotavljanje lastne varnosti in varnosti drugih udeležencev v prometu spoštujejo cestno prometne predpise.

Podrobnejše informacije o dogodku so na voljo na spletni strani www.kose-radenci.si, elektronskem naslovu kose.radenci@gmail.com ali telefonskih številkah 051 353 654 in 031 706 536.



Več v Šport