Rezultati dirke Slovenija Classic TT 2019 v Središču ob Dravi

V Središču ob Dravi je potekala 4. mednarodna pozivna dirka starodobnih dirkalnih motociklov Slovenija Classic TT 2019 Središče ob Dravi, ki se je točkovala tudi za državno motociklistično prvenstvo Hrvaške

Prlekija-on.net, petek, 31. maj 2019 ob 16:38
Slovenija Classic TT 2019

Slovenija Classic TT 2019

Minuli konec tedna je v Središču ob Dravi potekala 4. mednarodna pozivna dirka starodobnih dirkalnih motociklov Slovenija Classic TT 2019 Središče ob Dravi, ki je edina tovrstna licencirana ulična moto dirka v Sloveniji. Dirko pripravljajo pri Sekciji Avto moto šport Društva starih vozil Središče ob Dravi v sodelovanju z Avto moto zvezo Slovenije (AMZS). Športna zgodba traja že od leta 2013, ko je bil s paradno dirko izpeljan prvi poskus oživitve tradicije motociklističnega dirkanja v Središču ob Dravi od 60. let prejšnjega stoletja. Po petih letih svojega obstoja je dirka Slovenija Classic TT dandanes znana na državni ravni in velja za eno najatraktivnejših dirk klasičnih dirkalnih motociklov.

Dirka se je točkovala za državno motociklistično prvenstvo Hrvaške

Letošnja prireditev je bila obeležena kot Velika nagrada Središča ob Dravi in je letos prvič potekala tudi v sodelovanju s Hrvatskim Motociklističkim Savezom (HMS) in se je točkovala tudi za državno motociklistično prvenstvo Hrvaške.

Po ulicah Središča ob Dravi je potekal dirkaški spektakel
Rok Bagoroš v Središču ob Dravi prikazal svoje vragolije na motorju
Prosti treningi pred dirko
Sobotni program popestrila Pia z vročim pranjem motorja

Vozila se je pozivna dirka Slovenija Classic TT v osmih kategorijah (Sport 60, Oldtimer 175, 250, 500, 750, Classic 500 in 1000 ter Sidecar) ter dirka za državno prvenstvo Hrvaške z enajstimi kategorijami (Sport 60, Oldtimer 175, 250, 500, 750, Classic 250, 500 in 1000, Sport Production 750, Special 1200 in Sidecar). Pokale so podelili v 19. kategorijah ter dodatno še za ekipo sponzorjev ter klubov - skupno kar 63 pokalov.

Organizatorji dirko izpeljali brezhibno

Za tehnično izvedbo dirke, varnost prireditve in koordinacijo vseh ekip ob progi je bil zadolžen Damjan Munda, vodja prireditve in predsednik Sekcije Avto moto šport, nekoč tudi sam rally dirkač. Obenem je tudi poveljnik PGD Središče ob Dravi. Na gasilcih je tudi največja obremenitev in odgovornost, ker so v več vlogah, brez njih dirke sploh ne bi bilo mogoče izvesti. Ob tem gre zahvala vsem, ki so bili vpeti v dirko, skupaj preko 100 ljudi, saj so tudi letos dirko izpeljali brezhibno. Komentator dirke je bil Bojan Makovec, ki je odlično oddelal svojo vlogo.

Bogat spremljevalnim program

Prireditev je potekala z osrednjim prizoriščem na Trgu talcev pred stavbo Občine Središče ob Dravi ter z vožnjami motociklov po ulicah Središča ob Dravi (Slovenska-Modrinjakova-Bercetova-Trška-Trg talcev). Letos je bil tekmovalni del sestavljen iz dirk tekmovalnih razredov v razponu od 60 do 1200 ccm ter kategorija sidecar s preko 90 vozniki. V obeh dnevih so dirke bile popestrene z bogatim spremljevalnim programom.

Že v soboto so vozniki opravili proste treninge, v nedeljo pa so sledili še eni treningi, kvalifikacije in dirke. Franc Škrjanec in župan Občine Središče ob Dravi Jurij Borko sta v soboto vsem voznikom motociklov Vintage podelila priznanja, za spremljevalni program pa je poskrbela striptizeta Pia, ki je oprala motor.

V nedeljo so nato izpeljali dirke, pokale pa so voznikom podelili Franc Škrjanec, župan Jurij Borko in vodja prireditve Damjan Munda. Ob tem velja omeniti še predvoznika, 22-letnega Tilna Pogačarja iz Ljubljane, ki je pred dirkami "ogrel" progo z rally izvedbo VW Golf I. Tilen sicer vozi gorsko hitrostne preizkušnje. Prireditev je v nedeljo popestril še Rok Bagoroš s svojim šovom na motorju.

Spodaj objavljamo zmagovalce posameznih kategorij, vse podrobne rezultate pa najdete tukaj in tukaj.

Državno prvenstvo Hrvaške

Sport 60 - Matej Jurenec (MK Križevci)
Oldtimer 175 - Drago Predan (HMK Zagreb)
Oldtimer 250 - Andrija Rončević (MK Križevci)
Oldtimer 500 - Janez Marolt (MK Classic Racing)
Oldtimer 750 - Bert Heider (MK Classic Racing)
Classic 250 - Andrija Rončević (MK Križevci)
Classic 500 - Luka Rečnik (HMK Zagreb)
Classic 1000 - Edin Šečić (MK Blatnjavi Muddy)
Sport Production 750 - Albin Štern (MK Classic Racing)
Special 1200 - Zoran Salopek (MK Kvarner)
Sidecar - Aleš in Tom Kokalj (MK Oroslavje)

Pozivna dirka Slovenija Classic TT

Sport 60 - Matej Jurenec
Oldtimer 175 - Drago Predan
Oldtimer 250 - Andrija Rončević (MK Križevci)
Oldtimer 500 - Janez Marolt (MK Classic Racing)
Oldtimer 750 - Bert Heider (MK Classic Racing)
Classic 500 - Luka Rečnik (HMK Zagreb)
Classic 1000 - Tomaž Jesenek
Sidecar - Aleš in Tom Kokalj (MK Oroslavje)

Klubsko
MK Classic Racing

Timsko
Big@Fast Team



Več v Šport