Dva dni doživetij v Plavčkovi deželi ali letovanje vrtca v naravi

Otrokom je pestra prleška vasica ob Muri nudila enkratne možnosti za izvedbo različnih vsebin

Prlekija-on.net, nedelja, 2. junij 2019 ob 18:58
Vrtec v naravi

Vrtec v naravi

Otroci v starosti 4 - 6 let iz vrtca Mala Nedelja, bilo jih je kar 24, so se v spremstvu vzgojiteljic Ksenije Kolar, Cecilije Rojht in Silvije Filipič podali na letovanje vrtca v naravi. Tokrat že tretjič zapored. Tako so 27. in 28. maja kljub pestremu vremenu preživeli krasna dva dneva v Plavčkovi deželi - Veržeju. Deležni smo bili gostoljubja in nastanitve v Zavodu Marianum Veržej.

Potekale so zanimive aktivnosti:

  • Lončarska delavnica v Centru Duo Veržej, kjer so izživeli svojo kreativnost in ustvarjalnost on vodenju lončarke Urške in ustvarili krasne izdelke.
  • Obisk in ogled Babičevega mlina na reki Muri, ki je bilo posebno doživetje neokrnjene narave.
  • Obisk z ogledom Čebelarstva Šalamun v Banovcih, kjer smo poskusili različne vrste medu, domače medenjake, ki so se kar topili v ustih in bezgov sok z medom. Ogledali pa smo si tudi filmček o čebelarstvu na njihovi turistični kmetiji.
  • Posebno doživetje je bila tudi pravljična urica v Sonaravnem vrtu ob marijanišču, sladoled sredi Veržeja, prav tako večerni ples v pižamah in seveda prenočitev izven domače postelje.

 

Bivanje otrok izven doma in vrtca je otrokom ponudilo prav gotovo novo in zanimivo izkušnjo. Rekli so, da jim je bilo zelo všeč in da bodo šli spet, vsaj tisti, ki ostanejo v vrtcu. Tisti, ki pa bodo prestopili jeseni šolski prag, pa jih bo čakala šola v naravi.

Tako nam je pestra prleška vasica ob Muri nudila enkratne možnosti za izvedbo različnih vsebin.

V veselje nam je, da so naši otroci iz Male Nedelje preživeli dva lepa dneva vrtca v naravi, obogatenega z izkustvenim učenjem, opazovanjem, doživljanjem in raziskovanjem ter pridobivanjem izkušenj s samostojnostjo in druženjem z vrstniki v novem okolju.


Zapisala: Ksenija Kolar, pedagoški vodja vrtca in koordinatorka letovanja vrtca v naravi
Fotografije: Ksenija Kolar in Silvija Filipič



Več v Najmlajši