Učenci OŠ Ivanjkovci zmagovalci 14. Otroške varnostne olimpijade

Zaključna prireditev je potekala v Dvorani Lukna, kjer so gostili 18 najboljših ekip iz predtekmovanj

Prlekija-on.net, torek, 4. junij 2019 ob 17:34
OŠ Ivanjkovci

OŠ Ivanjkovci

Policijska uprava Maribor že od leta 2006 izvaja preventivni projekt Otroška varnostna olimpijada. Gre za tekmovanje učencev 4. razredov osnovnih šol, ki se pomerijo v spoznavanju pravil za preprečevanje, odpravljanje vzrokov in posledic negativnih varnostnih pojavov. Poleg policije kot nosilca, projekt združuje aktivnosti vseh institucij, ki v okolju kjer živimo in delamo, skrbijo za varnost v ožjem in širšem pomenu.

V okviru že 14. Otroške varnostne olimpijade so pred tem izvedli šest predtekmovanj, zaključna prireditev, veliki finale pa je potekala 23. maja, v Dvorani Lukna, kjer so gostili 18 najboljših ekip iz predtekmovanj. Veliki finale sta odprla Rafael Viltužnik, pomočnik direktorja Policijske uprave Maribor in Helena Kujundžič Lukaček, podžupanja Mestne občine Maribor.

V prvi igri so otroci tekmovali kdo je bolj spreten v igri "človek ne jezi se" in kdo bolje pozna odgovore na zastavljena vprašanja s področja splošne varnosti. V drugi igri so tekmovali kdo bo prej pravilno sestavi logotip določene interventne službe, v odmoru so se jim nato predstavile službe, ki skrbijo, da živimo varno.

V tretji igri so se med seboj merili, kdo je bolj spreten na kolesu, v zadnji igri pa so tekmovali, kdo bo z brentačo načrpal in zbral največ vode. Po zadnji igri so se otrokom predstavili vrhunski športniki, zaposleni v Slovenski Policiji, Slovenski vojski in Finančni upravi Republike Slovenije: Filip Flisar, Boštjan Kline, Ana Drev, Maruša Ferk, Marino Kegl in Klemen Kosi.

Projektu vsako leto dodajo tudi humanitarno noto. Tako so letos že osmič organizirali t.i. Štengijado. Gre za odprto prvenstvo Policijske uprave Maribor in letos že tretjič tudi državno prvenstvo Policije, v teku mešanih trojk po 455 kamnitih stopnicah na Kalvarijo za velik prehodni pokal. Pred razglasitvijo rezultatov je tako Bojan Kitel, vodja Službe direktorja Policijske uprave Maribor svečano predal vrednostni bon za 1.100 evrov, ki so jih zbrali na 8. Štengijadi, sekretarju Zveze priajteljev mladine Maribor Božu Raušlu.

Nato so razglasili rezultate velikega finala 14. Otroške varnostne olimpijade. Zmagovalci so postali OŠ Ivanjkovci, drugi so bili OŠ Videm - Podružnica Sela, tretji pa OŠ Cirkulane - Zavrč, Cirkulane.

Foto: Otroška varnostna olimpijada



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje