V Prlekiji se odpira kopalna sezona

Letno kopališče Ormož se odpira ta petek, Letno kopališče Ljutomer pa predvidoma v drugi polovici junija

Prlekija-on.net, četrtek, 6. junij 2019 ob 13:43
Letno kopališče Ormož, foto: KP Ormož

Letno kopališče Ormož, foto: KP Ormož

Letos smo dolgo čakali višje temperature, ta teden smo jih pa le dočakali. In tako se tudi v Prlekiji odpira kopalna sezona, v petek, 7. junija, namreč Letno kopališče Ormož ponovno odpira svoja vrata. Vabijo vas, da se jim pridružite na otvoritvi nove kopalne sezone, pričakala vas bo pogostitev in nagrade za prve kopalce.

Ormoško kopališče leži na robu grajskega parka in že več kot 30 let obratuje v poletnih mesecih - od junija do konca avgusta. Kopalcem sta namenjena športni in otroški bazen skupnih vodnih površin 430 m2.

Letno kopališče Ljutomer pa se namerava odpreti v drugi polovici junija. Točnega datuma odprtja ljutomerskega bazena še ni, vse je tudi odvisno od vremena in temperatur v naslednjih dneh. Kopališče v Ljutomeru že 40 let predstavlja tradicionalno poletno zbirališče občank in občanov Občine Ljutomer in se nahaja v okolju Parka I. slovenskega tabora.

Skupna površina kopališča meri 2,1 ha, kopalcem pa je v 50 metrskem bazenu (olimpijske mere 50 x 25 m) in otroškem bazenu, na voljo več kot 1300 m2 vodnih površin. Bazenska ploščad brez vodnih površin meri 1100 m2 in je namenjena predvsem sončenju.

Letno kopališče Ljutomer
Letno kopališče Ljutomer


Več v Družabno