Pri Mali Nedelji združili vso lokalno ponudbo na enem kraju za dober namen

Dobrodelna prireditev, katere izkupiček bo namenjen postavitvi otroških igral

Branko Košti, nedelja, 9. junij 2019 ob 19:00
Dober den pri Mali Nedli

Dober den pri Mali Nedli

Krajevna skupnost Mala Nedelja je v sodelovanju z lokalnimi društvi in klubi, lokalnimi turističnimi ponudniki, osnovno šolo ter malonedeljskimi gostinci, v soboto, 8. junija, pripravila dobrodelno prireditev z naslovom Dober den pri Mali Nedli.

Novo vodstvo krajevne skupnosti, na čelu s predsednikom Boštjanom Žerdinom, si je zadalo zahteven, v preteklosti že večkrat zastavljen, a nikoli uresničen cilj: združiti vso lokalno ponudbo na enem kraju, jo predstaviti in ponuditi domačinom in turističnim gostom, se ob tem prijetno družiti in zabavati, hkrati pa narediti nekaj dobrega in koristnega za kraj in krajane. Celoten izkupiček sobotne prireditve, ki naj bi postala vsakoletna, so namenili najmlajšim, saj bodo zbrana sredstva porabljena za postavitev otroških igral na športnem igrišču pri Mali Nedelji.

Ponudba na prireditvenem prostoru pri gasilskem domu in na športnem igrišču je bila resnično bogata, pestra in zanimiva za vse generacije. Na stojnicah so svojo ustvarjalnost, dejavnosti in ponudbo predstavljali Bioterme, Društvo vinogradnikov Mala Nedelja, Kulturno društvo A. Krempl Mala Nedelja, Lovska družina Mala Nedelja,Turistično društvo Mala Nedelja – Radoslavci, Turistična kmetija Vrbnjak, čebelarji, Mladinski klub Pürga, Osnovna šola in Vrtec Mala Nedelja, Športno društvo in Namiznoteniški klub Spin ter Frizerski salon Tanja. Stojnice pa niso bile samo paša za oči, saj je bilo skoraj na vseh mogoče brezplačno pokušati domače dobrote, kot so krüh, lük pa zobl, postržjače, kifeljne ter številne vrste peciva, čebelarji so ponujali medene napitke in medeno pecivo, ob stojnici društva vinogradnikov pa je vina malonedeljskih vinogradnikov ponujala Vinska kraljica Martina X Daniella Kosi. Če je bila žeja še vedno prehuda, jo je prav gotovo vsak lahko pogasil ob velikem šanku, kjer so združeni stregli vsi malonedeljski gostinci. In tokrat, enkrat v letu, niso delali zase, ampak za skupnost, saj bo tudi celoten zaslužek tega šanka namenjen za otroška igrala. Res pohvalna gesta, katero bi bilo lepo vsaj enkrat na leto ponoviti.

Mladi gasilci PGD Radoslavci in Mala Nedelja so prikazali svojo spretnost gašenja z vedrovko in vezanja vozlov, predstavila so se gasilska društva sektorja Mala Nedelja, novo vozilo so pokazali gasilci Stare Gore, ljutomerski gasilsci pa so prikazali gašenje in reševanje z višine z novim vozilom. Manjkali niso niti motoristi MK Pürgaške sekire ter starodobniki društva Oldtimer Stara Gora ter malonedeljski konjeniki. Za namen prireditve je vso sobotno popoldne delovala redna potniška linija med prireditvenim prostorom in Biotermami, potniki pa so lahko izbirali med prevozom s kočijo s konjsko vprego ali starodobnim traktorjem. S tem pa spremljevalnega programa še ni bilo konec, saj je bilo mogoče igrati še odbojko na mivki, si ogledati razstavo osvojenih pokalov različnih društev, ves čas pa se je odvijal tudi bogat srečelov in se pomeriti v nagradnem metanju žogice v cilj. Posebno zanimanje in tudi odobravanje so poželi judoisti Judo kluba Prlekija, ki so pod vodstvom domačina, aktualnega državnega prvaka do 90 kg Narseja Lackoviča, prikazali trening juda in tudi malo borbe.

Na prireditvenem odru se je odvijal kulturni program, ki se je pričel z nastopom pihalnega orkestra GŠ Slavka Osterca Ljutomer, za njimi so se zvrstili Prleški rogisti, Pevci okoliških vasi Gomile, družina Stajnko, otroci vrtca in učenci osnovne šole, seveda tudi tokrat ni šlo brez Micike in Frančeka. Posebej za to prireditev so se zbrali in prvič skupaj javno zaigrali okoliški harmonikarji, zaplesali so tudi plesalci odrasle folklorne skupine Krempl in FS Pürgaška deca KD A. Krempl.

Za dodatno mero navdušenja in smeha je v nadaljevanju poskrbel domači čarodej, pa tudi komik in artist Luka Lovrec, kako so veselice pri Mali Nedelji potekale pred petdeset in več leti, je nekoliko mlajšim zelo slikovito predstavil humorist Samo Tuš. Obiskovalce in sodelujoče sta nagovorila predsednik KS Boštjan Žerdin in županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba, katera se je predsedniku zahvalila za pogum, da je prevzel odgovorno in v današnjem času nehvaležno dolžnost vodenja krajevne skupnosti, članom njegove ekipe in vsem sodelujočim za vloženi trud v pripravo in izvedbo prireditve, obiskovalcem pa zaželela prijetno druženje in veselo zabavo do jutranjih ur.

Po zelo aktivnem popoldnevu, je proti večeru nastopil čas za sproščeno zabavo in, ker je vročina počasi popuščala, se je bilo prijetno zavrteti ob zvokih malonedeljčanom že dobro poznane Klape Solaris iz Splita.



Več v Družabno