Po napetih bojih ljutomerska ekipa deklic osvojila naslov državnih prvakinj

Najmlajša ekipa je v kategoriji KATA DEKLICE osvojila odlično 2. mesto, članice pa so v kategoriji KUMITE ČLANICE OPEN osvojile 3. mesto

Prlekija-on.net, nedelja, 9. junij 2019 ob 21:17
Državno ekipno karate prvenstvo Slovenije

Državno ekipno karate prvenstvo Slovenije

V nedeljo, 9. junija, je v športni dvorani ŠIC Ljutomer, v organizaciji domače Karate sekcije TVD Partizan Ljutomer, potekalo Ekipno državno prvenstvo v karateju. 36 klubov je prijavilo 132 ekip, ki so tekmovale v katah in borbah. 65 moških in 67 ženskih ekip. Ljutomerski karate so zastopale 3 ekipe.

Po uvodnem otvoritvenem programu, je na tatami stopila naša najmlajša ekipa, v postavi Taja Plohl, Nuša Janžekovič in Hannah-Vela Rauter. V kategoriji KATA DEKLICE, so osvojile odlično 2. mesto.

V kategoriji KUMITE DEKLICE OPEN, je po napetih bojih ljutomerska ekipa osvojila naslov državnih prvakinj! Za TEAM KUMITE LJUTOMER so tekmovale Nuša JanžekovičHannah-Vela Rauter in Zala Kramberger. Da pa bera medalj ni bila končna, so poskrbele še ljutomerske članice in v kategoriji KUMITE ČLANICE OPEN osvojile 3. mesto. Za člansko ekipo so tekmovale Sara Novak, Sofia Ha Vela Rauter in Nika Šenica.

Ljutomerčanka Tija Janžekovič je tekmovala za Karate klub Polzela v kategoriji KUMITE MLAJŠE KADETINJE OPEN in so osvojile naslov državnih prvakinj. Ljutomerski klub se ob tem zahvaljuje Karate klubu Polzela, za izposojeni tekmovalki Zalo Kramberger in Niko Šenica.

Karate sekcija TVD Partizan Ljutomer, bi se rada zahvalila tudi Občini Ljutomer, županji mag. Olgi Karba, podžupanu Janku Špindlerju, predsedniku Športne Zveze Ljutomer Mirku Rauterju, Pihalnemu orkestru KUD Ivan Kavčič Ljutomer, ŠIC BAR Ljutomer, za podporo in uspešno izvedeno državno prvenstvo.

Tekmovalcem pa iskrene čestitke.



Več v Šport