Ekipa Društva kmetic Križevci Veržej se je pomerila na 14. Državnih ženskih kmečkih igrah

Spretno so se skozi igre prebijale Majda Markovič, Jana Divjak in Milena Farkaš, ki so kot skupina Prlečke zastopale barve Društva kmetic Križevci Veržej

Prlekija-on.net, ponedeljek, 10. junij 2019 ob 09:23
Skupina Prlečke, ki je zastopala barve Društva kmetic Križevci Veržej

Skupina Prlečke, ki je zastopala barve Društva kmetic Križevci Veržej

Članice Društva kmetic Križevci - Veržej, so se v soboto, 8. junija, udeležile 14. Državnih ženskih kmečkih iger, ki so letos potekale v Jurovskem Dolu. Na prizorišču se je zbralo 22 ekip.

Organizatorke so za vse ekipe pripravile štiri igre. Tekmovalke so morale v čim krajšem času sestaviti sestavljanko kraja, ki je gostil igre, nadalje so delale venčke, rožice s perlami ter stolp.

Najboljših osem ekip se je uvrstilo v finale, sledile so še nadaljnje štiri igre, spretnost v hitrostnem oblačenju, prenosu žita,...

Spretno so se skozi igre prebijale Majda MarkovičJana Divjak in Milena Farkaš, ki so kot skupina Prlečke zastopale barve Društva kmetic Križevci Veržej. Ekipa Prlečk je prejela priznanje.

Po seštevku točk vseh iger je bilo ugotovljeno, da je bila najuspešnejša ekipa kmetic iz Mirne Peči, ki so že lansko leto organizirale takšno prireditev.

Članice Društva kmetic Križevci - Veržej so popoldan izkoristile še za obisk cerkve Sv. Jurija ter za sprehod po vaškem jedru. V prireditvenem šotoru je bilo poskrbljeno za kulturni program, ki so ga pripravili domačini.