V Hočah slavnostno odprli prvi učni center Panasonic

Center Panasonic (HVAC) temelji na izmenjavi znanj in praks

Prlekija-on.net, petek, 14. junij 2019 ob 08:49
Odprtje učnega centra Panasonic

Odprtje učnega centra Panasonic

V občini Hoče - Slivnica so minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, japonski veleposlanik v RS, Nj. eks., Masaharu Yoshida, župan občine Hoče - Slivnica dr. Marko Soršak in predstavniki japonskega podjetja Panasonic (predstavnik vodstva podjetja Panasonic Masaki Arizono, manager za jugovzhodni del Evrope podjetja Panasonic Tamás Kozák in zastopnik podjetja Panasonic v Sloveniji Simon Kosič) s prerezom traku slavnostno odprli prvi tako imenovani učni center Panasonic (HVAC), ki je namenjen prenosu znanja in tehnološkega sodelovanja. Ob tej priložnosti so z mariborskima srednjima šolama SERŠ in TŠC Maribor podpisali Pismo o nameri z namenom povezovanja gospodarstva s šolskim sistemom. V učnem centru, ki je v prvi vrsti namenjen montažerjem, projektantom in tudi dijakom ter študentom, bodo predstavljali najsodobnejše tehnologije in pristope na tem področju. Poseben poudarek dajejo trajni rabi in upravljanju naravnih virov ter zmanjševanj negativnih vplivov na okolje. Gre za prostor interaktivnega učenja in povezavo teorija - praksa.

Učni center Panasonic (HVAC) v Sloveniji predstavlja novo zgodbo v povezovanju gospodarstva Japonske s Slovenijo. Japonski veleposlanik, nj. eks., Masaharu Yoshida je v svojem nagovoru izrazil zadovoljstvo, da bo učni center Panasonic stičišče najnovejših tehnologij in znanja s poudarkom na okolju prijaznih sistemih, ki zagotavljajo dodano vrednost družbi ter dodal: "Resnično sem ponosen na takšno sodelovanje med Japonsko in Slovenijo, ki prispeva k izboljšanju vsakdanjega življenjskega okolja ljudi. Upam, da je ta projekt ustvaril še en zagon za nadaljni razvoj odličnega sodelovanja med našima državama."

Župan občine Hoče - Slivnica dr. Marko Soršak se veseli nove zgodbe s podjetjem Panasonic, ki se je začela pisati v občini Hoče - Slivnica, ki njihovo občino postavlja ob bok Pragi, Zagrebu in Budimpešti in povedal, da so pred dvema letoma pričeli z iskanjem lokacije ter dodal, da je za uspešno gospodarstvo pomembno vsako delovno mesto ter dodal: "Verjamem, da bo v prihodnjih letih v naši občini to prineslo veliko zgodbo."

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je dejal, da je ponovno priča uspešni japonski zgodbi v Sloveniji ter dodal: "V sodelovanju z njimi namreč vselej pridemo do višjih dodanih vrednosti in tehnologij, kar dokazujejo vse njihove dosedanje velike investicije." Pohvalil pa je tudi povezovanje učnega centra z izobraževalnim sistemom.

Manager za jugovzhodni del Evrope podjetja Panasonic Tamás Kozák je ponosen, da imajo v tem delu Evrope že tri izjemno uspešne učne centre v Budimpešti, Pragi in Zagrebu, danes pa je vzklil še četrti učni center v tej regiji. Kozák je izpostavil pomembnost širjenja in izobraževanja strokovnjakov s katerimi sodeluje podjetje Panasonic.

Odprtje je bilo priložnost za vzpostavitev in potrditev dobrih odnosov med izobraževalnimi ustanovami in gospodarstvom. Z organizatorjem praktičnega pouka na srednji - elektro računalniški šoli Maribor, Benjaminom Verglesom in direktorjem Tehniškega šolskega centra Maribor, Darkom Kukovcem in predstavnikom podjetja Panasonic Slovenija, Simonom Kosičem so podpisali Pismo o nameri, z namenom, da bi spodbudili mlajše generacije k učenju in spoznavanju najsodobnejših tehnologij japonskega podjetja Panasonic. "Šolski centri in predstavništva so že zelo dobra vpeljana praksa podjetja Panasonic iz tujine. Imamo že kar 20 učnih centrov v 13. državah, kjer letno usposobimo več kot 5000 strokovnjakov. Ideja podjetja Panasonic je, da s takšnimi učnimi centri in strokovno usposobljenim kadrom ozaveščamo o unikatno tehnološko dovršenih in okolju prijaznih sistemih na področju ogrevanja in hlajenja. Verjemem, da bomo zgodbo o uspehu pisali tudi tukaj v Hočah," je povedal Simon Kosič, zastopnik podjetja Panasonic v Sloveniji.

Panasonic svoje izdelke prodaja v več kot 120 državah po vsem svetu

Panasonic je z več kot 100 leti izkušenj eno od vodilnih podjetij v razvoju različnih elektronskih tehnologij in rešitev za uporabnike v potrošniški elektroniki, stanovanjskih, avtomobilskih in B2B podjetjih, saj prodaja svoje izdelke v več kot 120 državah po vsem svetu. Na področju ogrevanja in hlajenja Panasonic snuje in proizvaja inovativne rešitve že od leta 1958. V oktobru 2018 je podjetje Panasonic v Plznu na Češkem začelo s proizvodnjo toplotnih črpalk zrak-voda, kot del prizadevanj za izboljšanje klimatizacijskih dejavnosti na evropski ravni, kjer je veliko povpraševanje po več obnovljivih energetskih rešitvah. Njihovo poslanstvo je neprimerljiva zavezanost h kakovosti izdelkov, kar je mogoče z uporabo naprednih tehnologij, ki resnično omogočajo boljše življenje. Panasonic gradi na japonski tradiciji nadzora kakovosti brez kompromisov po vsem svetu, razvija in proizvaja dobre izdelke ter jih zagotavlja strankam po vsem svetu. Ljudje so vedno v središču njihovih dejavnosti, te pa se osredotočajo na življenja ljudi. S korakom naprej, ki temelji na njihovi inovativni tehnologiji, bodo nadaljevali s trdim delom, da bodo lahko ponudili novo vrednost za boljše življenje in za vsakega posameznika pomagali uresničiti boljše življenje po načelu »boljše življenje, boljši svet«.



Več v Gospodarstvo