TOP-GUN iz Grlave na EP kot klub zasedli skupno odlično drugo mesto

Na prvenstvu so dosegli trikrat 1. mesto, po enkrat 2. in 3. mesto ter po dvakrat 5., 7. in 9. mesto

Prlekija-on.net, sobota, 15. junij 2019 ob 10:55

Med 8. in 14. junijem je v Italiji potekalo Evropsko prvenstvo v elektronskem pikadu, kjer so odlične rezultate dosegli tekmovalci in tekmovalke ekip TOP-GUN iz ene najmanjših vasi v Občini Ljutomer, Grlave. V domovino se vračajo, v soboto, 15. junija. Na prvenstvu so s ponosom zastopali našo domovino in seveda tudi Občino Ljutomer in vas Grlavo.

Rezultati povedo vse, kako odlično in kakovostno se dela v društvu. Odlične rezultate z državnih prvenstev, kjer so v 19. disciplinah osvojili kar 10 državnih naslovov, šest drugih in dve tretji mesti. S tem so bili najuspešnejši na zaključku državnega prvenstva in to že dvanajstič po vrsti.

Z odličnimi uspehi in super igrami so tekmovalci nadaljevali tudi na minulem evropskem prvenstvu v Italiji, kjer so kot klub zasedli skupno odlično drugo mesto. Na prvenstvu so dosegli trikrat 1. mesto, po enkrat 2. in 3. mesto ter po dvakrat 5., 7. in 9. mesto.

"To so uvrstitve, ki jih je težko doseči, še težje pa na naslednjih prvenstvih ponoviti. Naši igralci spadajo med najbolj cenjene na mednarodnih tekmovanjih, le doma ni pravega posluha in priznanja velikih uspehov naših tekmovalcev. Pa še to, vsi v društvu in igralci smo amaterji in ne dobimo nobenih plačil za tekmovanja in uspehe. Zelo smo veseli in zadovoljni, če si lahko pokrijemo potovalne stroške, stroške mednarodnih licenc, trenerjev (potni stroški), prijavnin za tekmovanja in vzdrževanje naših pikado aparatov na katerih tekmujemo. Vsi, ki delamo v društvu smo ponosni na naše tekmovalce. Pa še to, naši mladinci, kadeti in pionirji ne rabijo plačevati treningov in priprav na tekmovanja, saj s tem skušamo vsem omogočiti možnost športnega udejstvovanja," je ob tem povedal Jože Grantaša iz ŠD Strelec in predsednik Pikado zveze Slovenije.



Več v Šport