PGD Lukavci slovesno razvili nov društveni prapor

V vaškem jedru v Križevcih pri Ljutomeru so PGD Lukavci na svečani proslavi prevzeli nov prapor z vaškim simbolom, jabolkom botulenka

Prlekija-on.net, nedelja, 16. junij 2019 ob 10:11
Prevzem gasilskega prapora PGD Lukavci

Prevzem gasilskega prapora PGD Lukavci

V soboto, 15. junija, so gasilci PGD Lukavci v vaškem jedru v Križevcih pri Ljutomeru, na svečani proslavi prevzeli nov prapor. Proslavi so med drugim prisostvovali župan Občine Križevci, mag. Branko Belec, podpredsednik Gasilske zveze Slovenije, Milan Antolin, predsednik Gasilske zveze Križevci, Denis Čuk, poveljnik Gasilske zveze Križevci, Miran Ros, častni predsednik Gasilske zveze Križevci, Dragutin Rakuša, podžupan Občine Križevci, Mirko Gaberc, člani OS Občine Križevci, gasilke in gasilci ter številni drugi.

Številne goste in obiskovalce je najprej pozdravil predsednik PGD Lukavci, Anton Moravec:

Kot naslednji je zbrane nagovoril predsednik Gasilske zveze Križevci, Denis Čuk:

Slavnostni govornik je bil župan Občine Križevci, mag. Branko Belec:

V kulturnem programu so nastopili pihalna godba KUD Muzika, ki jo vodi Jani Škrajnar ter mladi glasbenici Ajda in Lara Weis, učenki Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer. Ajda je končala višjo stopnjo glasbene šole, že deveto leto igra klavirsko harmoniko, Lara pa letos zaključuje peti razred violine. Obe sta tudi mladinki PGD Iljaševci, njun največji zgled pa je oče Andrej. Zaigrali sta pesmi Ružo crvena in Kam le čas beži pod mentorstvom Janeza Munda in Hermine Matjašič.

Sledil je slovesen prevzem in razvitje novega prapora, kjer so sodelovali župan mag. Branko Belec, predsednik in poveljnik PGD Lukavci Anton Moravec in Roman Štih ter praporščaka PGD Lukavci Srečko Cimerman in Dušan Novak. Nov prapor ima prvo stran standardno, kot velevajo gasilska pravila, na drugi strani pa je vezenina vaškega simbola v grbu, jabolko botulenka, obrobljena s češnjevimi cvetovi. Po razvitju prapora in pripenjanju trakov na novi prapor, je praporščak novega prapora opravil pozdrav prapora z ostalimi prapori z dotikom plamenic na kopišču.

Po razvitju prapora sta predsednik in poveljnik PGD Lukavci Anton Moravec in Roman Štih podelila še priznanja. Priznanje za zgledno sodelovanje pri izvajanju prostovoljnih aktivnosti v društvu je prejel Tin Novak, dolgoletni blagajnik Alojz Jelen, ki je skozi svoje življenjsko obdobje bil aktiven gasilec in zelo pomagal pri razvoju društva, pa je prejel plaketo sv. Florjana. Mladinska priznanja so prejeli Nik Novak, Jan Štih, Val Šumak, Luka Filipič, Ines Filipič, Taja Novak, Rene Kraner, Nejc Kraner in Jure Belec. Priznanja Gasilske zveze III. stopnje so prejeli Roman Štih, Simona Novak, David Novak, Boštjan Novak in Jernej Duh, priznanje Gasilske zveze II. stopnje pa je prejel Srečko Duh.

Po slovesni proslavi so za zabavo pod šotorom poskrbeli Ansambel Ekart ter bogat srečelov.



Več v Kultura in izobraževanje