V Ločiču odigrali nogometni turnir, kot ga še niste videli

Člani Društva kurentov Trnovska vas so pripravili že 4. turnir v t.i. velikem ročnem nogometu

Aleksandra Papež, nedelja, 16. junij 2019 ob 19:37
4. turnir v velikem ročnem nogometu

4. turnir v velikem ročnem nogometu

Vsi poznamo različico ročnega oz. namiznega nogometa, ki ga imajo številni gostinski lokali za dodatno mero zabave, kjer z vrtenjem palic z majhnimi figurami igralcev dosežeš zmago. A v vasi Ločič v Občini Trnovska vas so pripravili različico velikega ročnega nogometa, ki so ga odigrali kar z nogami in pravo nogometno žogo. Idejo zanj so našli na spletu.

V soboto, 15. junija, so člani Društva kurentov Trnovska vas pripravili že 4. turnir v t.i. velikem ročnem nogometu. Koordinator Denis Muršec je s pomočjo prijateljev in znancev na domačem dvorišču v Ločiču pripravil veliko konstrukcijo iz palet in drugih kosov lesa, s prostoroma za gole in vmesnimi letvami ovitimi v kose plastičnih vezi, na katere je pritrdil držala za roke. Konstrukcija, ki mimoidočemu ne razkrije svojega namena.

Dve ekipi s štirimi igralci (vratar + 3), obrnjenimi, kakor igralci na mizi za pravi ročni nogomet v različni smeri, zagotovita napeto tekmo s pravo nogometno žogo. Med tekmo igralci ne smejo izpustiti držal za roke in se lahko gibajo zares samo desno in levo ob dodeljeni letvi, pod budnim očesom sodnika ter si z iztegovanjem nog priborijo žogo.

Pomerilo se je kar 12 ekip, ki so privabile lepo število navijačev. V prijetnem vzdušju se je turnir razpletel šele v poznih večernih urah z zmago ekipe Pizzerije pri Mici. Drugo mesto je osvojila ekipa Društva mladih Destrnik, Šparglji A&A Moškanjci so bili tretji in ekipa Kamnoseštva Arnuš četrta.



Več v Šport

Meteorplast ŠIC bar

Prleki z zmago končali redni del prvenstva

sobota, 16. marec 2024 ob 09:49
Kristjan Čeh, foto: Proelium Sports Agency

Kristjan Čeh ima novega trenerja

četrtek, 14. marec 2024 ob 18:15