Zbrana sredstva bodo namenili za nakup igral

Dobrodelni koncert na OŠ Lenart ob 260. obletnici šole

Prlekija-on.net, ponedeljek, 24. junij 2019 ob 14:04
Dobrodelni koncert ob 260. obletnici OŠ Lenart

Dobrodelni koncert ob 260. obletnici OŠ Lenart

Leto 2019 je praznično leto za OŠ Lenart in hkrati tudi Lenart sam, saj praznujemo 260-letnico šolstva v kraju. Okroglo obletnico obeležujejo z različnimi dogodki. Mnogi med njimi so se že vrstili, kar nekaj pa se jih obeta tudi v jesenskih mesecih. Ob zaključku šolskega leta, v petek, 21. junija pa so učitelji in učenci šole v športni dvorani Lenart pripravili zaključni koncert z dobrodelno noto, saj bodo zbrana sredstva namenili nakupu igral ob OŠ Lenart. V začetku prireditve so obeležili dan državnosti, med prireditvijo pa so bila podeljena srebrna priznanja, ki so jih učenci dosegli na državnih tekmovanjih (ta je podeljeval ravnatelj šole, Marjan Zadravec) in zlata priznanja, osvojena na državnih tekmovanjih. Učencem, ki so osvojili zlata priznanja, in njihovim mentorjem je župan občine Lenart, mag. Janez Kramberger, podelil županova priznanja.

Na koncertnem delu prireditve pa so nastopili sedanji ter mnogi bivši učenci šole, ki so danes tako ali drugače prepoznavni po svojem glasbenem ustvarjanju, in sicer Nejc KurbusMiha MihaličGorazd AdemovičŽan SerčičTadej Postružnik in Blaž Trobas z Brass kvintetom, Peter Šenekar s svojo skupino Proti toči - proti poledici, Petra Šuman z vokalno skupino Amista in Florjan Rajšp ter Matija Kramberger s skupino Il Divji. S plesnimi koraki pa so koncert popestrile Hana Vauda LorenčičŠpela Kovačič in Lana Žabčič, ki so skupaj s svojimi soplesalkami iz Twirling, plesnega in mažoretnega kluba Lenart zaplesale twirling in mažoretne koreografije.

Nastopajoče so na oder pospremili sedanji učenci OŠ Lenart, ki so bivšim učencem postavljali zanimiva vprašanja o spominih na osnovnošolska leta. Prav tako pa so bili učenci aktivno vključeni v nastope, saj smo slišali kar nekaj duetov (Kiara Katan je zapela z Mihom Mihaličem in nato še z Žanom Serčičem, Anna Katarina Zelenko pa z Gorazdom Ademovičem). Šolska himna je zazvenela v izvedbi šolskega otroškega pevskega zbora in njenega avtorja Nejca Kurbusa, pri plesnih točkah pa so z bivšimi učenkami zaplesale tudi zdajšnje, in sicer Zala Verbošt, Lučka Mlakar, Nika Vezovnik, Lana ŽvajkerKaja Rajter in nekatere soplesalke iz drugih šol. Program prireditve so zasnovale učiteljice Maja Trafela Lubej, Janja Kojc in Tadeja Kurnik Hadžiselimović.

Obiskovalci so bili navdušeni in svoje zadovoljstvo izkazovali z gromkimi aplavzi. Še posebej pa se jih je dotaknila zadnja točka, pri kateri so združili glasove Slovenskogoriški pihalni orkester KD MOL Lenart (v katerem igra kar nekaj bivših lenarških učencev) ter otroški in mladinski pevski zbor skupaj z učitelji OŠ Lenart;  zaigrali in zapeli so Zbor sužnjev iz opere Nabucco.

Koncert je uspel tako po glasbeni kot po dobrodelni plati, saj so s prostovoljnimi prispevki zbrali kar 1.300 evrov, ki jih bodo skupaj z donatorskimi sredstvi namenili postavitvi igral ob šoli. Kakovostna igrala so posebej zasnovana tudi za učence z motnjami v telesnem razvoju za krepitev motoričnih sposobnosti. OŠ Lenart se zahvaljuje za prostovoljne prispevke.

Tekst: Simona Peserl Vezovnik
Foto: Marko Katan