Druženje krajanov je zelo koristno

Petič so se srečali vaščani Spodnjih Ivanjcev in Ivanjskega Vrha

Prlekija-on.net, torek, 25. junij 2019 ob 15:18

Kulturno športno društvo Spodnji Ivanjci, ki ga vodi predsednik Ivan Šenekar, je s pomočjo prizadevnih članih društva, pripravilo 5. Srečanje vaščanov Spodnjih Ivanjcev in Ivanjskega Vrha. Gre za koristen dogodek, o katerem nam je predsednik društva povedal: "Prireditev smo pred petimi leti začeli izvajati, ker smo ugotovili, da se vaščani sploh več ne družijo med seboj. Namen prireditve je tako druženje, pogovor, medsebojno povezovanje, ki se v današnjem hitrem tempu življenja in času računalniške tehnologije izgublja."

Čeprav je bilo prva leta malo manj obiska, kljub temu, da je vsako gospodinjstvo dobilo domov vabilo na srečanje, se na srečo zadnje dve, tri leta opaža, da jih je vsako leto več. "Letos se je tako srečanja udeležilo preko 60 vaščanov, kar je gotovo lepo število in na kar smo organizatorji ponosni. Na pikniku pogostimo naše vaščane z brezplačno hrano in pijačo, ki jo iz svojih sredstev zagotovi društvo. Včasih nam z donacijo na pomoč priskoči tudi KS Sp. Ivanjci, Občina Gornja Radgona pa nam vsako leto preko razpisa zagotavlja sredstva za delovanje društva in tako omogoča med drugim tudi izvedbo te prireditve. Letos nam je z donacijo pijače priskočilo na pomoč tudi podjetje GM Hiše, za kar se direktorju podjetja, Mirku Vrbančiču, iskreno zahvaljujemo", je dodal Šenekar.

Sicer pa ni treba posebej poudarjati, da je bilo srečanje, ki je potekalo v lepem sončnem vremenu, nadvse prisrčno in veselo. Kot so nam povedali udeleženci, so organizatorjem zahvalni, da gojijo takó obliko zbliževanja vaščanov Spodnjih Ivanjcev in Ivanjskega Vrha.



Več v Družabno