Sprejem uspešnih učencev OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici pri županu

Župan Anton Slana je obdaril uspešne učence in njihove mentorje za dosežke na državnih tekmovanjih ter na likovnem in športnem področju

Branko Košti, sreda, 26. junij 2019 ob 19:07
Sprejem uspešnih učencev OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici

Sprejem uspešnih učencev OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici

Kakor vsako leto, tako je tudi letos potekal sprejem uspešnih učencev OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici pri županu Antonu Slani. Svečanemu sprejemu, ki je potekal, 24. junija, v prostorih Kulturno upravnega središča, so ob županu bili prisotni uspešni učenci OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici, njihovi mentorji in ravnatelj Marko Kraner.

Župan je v pozdravnem nagovoru povedal: »Kakor vsako leto, smo se tudi letos zbrali, da se uspešnim učencem, šoli, mentorjem in tudi staršem, zahvalimo za uspehe, ki so jih učenci dosegli na različnih šolskih in izven šolskih dejavnostih. Učenci, ki se danes udeležujete slovesnega sprejema, ste ponos šole in tudi občine. Hvala šoli, mentorjem in tudi staršem, ki spodbujate svoje otroke pri njihovem delu. Učencem pa želim še naprej uspešno sprejemanje novih znanj

Po obrazložitvi za vsakega prejemnika priznanj, ki ga je podala direktorica občinske uprave Melita Muhič, je župan vsakemu posebej čestital ter podelil knjižno nagrado in šopek rož. Za dosežene rezultate na državnih tekmovanjih so priznanja prejeli: Kamilo Kranvogel (6.a razred), Zala Stajnko (6.b), Kristjan Kranvogel (5.a), Julija Kranvogel (8.b) in njihov mentor Peter Korošec. Na likovnem področju sta priznanja prejeli Lana Lorenčič in Nina Jurkovič ter njuna mentorica Mira Petek. Na športnem področju je bil pod mentorstvom učitelja Roberta Črnčeca uspešen Domen Marinič iz 9. razeda.

Županu in Občini se je za pozornost do uspešnih učencev in njihovih mentorjev, zahvalil ravnatelj Marko Kraner, slovesnost pa se je zaključila s pogostitvijo in ob sproščenem pogovoru.



Več v Kultura in izobraževanje