V Križevcih pri Ljutomeru se je pričel Festival RePannonia

Festival, ki ga drugo leto zapored organizira Društvo 29a in bo trajal ves teden, do vključno 6. julija, združuje koncerte, šport, izobraževanje, mednarodni kiparski simpozij, tabore in ekologijo

Prlekija-on.net, ponedeljek, 1. julij 2019 ob 09:26
Umetniki, ki bodo sodelovali na mednarodnem simpoziju skulpture

Umetniki, ki bodo sodelovali na mednarodnem simpoziju skulpture

V nedeljo, 30. junija, se je v Križevcih pri Ljutomeru pričel Festival RePannonia, kreativni festival umetnosti, glasbe in ustvarjalnega tabora za otroke, namenjen izobraževanju in zabavi otrok, mladih in starejših. Festival, ki ga drugo leto zapored organizira Društvo 29a in bo trajal ves teden, do vključno 6. julija, združuje koncerte, šport, izobraževanje, mednarodni kiparski simpozij, tabore in ekologijo.

Na odprtju festivala so organizatorji, Marko Wolf, Jože Zadravec in Robert Jurak, zbranim predstavili program, zavrtel se je film Frutto dolce, ki je nastal na lanskem taboru, glasbeni gostje so bili KUD Muzika in Sašo Zver, za performans je poskrbel Art Jurak, sodeloval je tudi prleški pesnik Marko Kočar.

Predstavili so se tudi umetniki Anna Korver (Nova Zelandija), Jose Carlos Cabilo Milan (Španija), Carole Turner (ZDA) in Gao Meng (L.R.Kitajska), ki bodo sodelovali na mednarodnem simpoziju skulpture.

Na glavnem odru, ki se nahaja v vaškem jedru v Križevcih, se bodo zvrstili koncerti Dežurnih krivcov, Jelene Petošević (SRB), Bilbi ter art performensa EdiTh show. Dobro uveljavljen Zorkov oder (gostilna Zorko) bo ob vrhunskem ambientu ter kulinariki gostil kantavtorje kot so Mojca, Brodolomec, Marko Grobler ter nepozaben sobotni JukeBox z Boštjanom Rousom ter Zdenek Billy Dixieland Bandom. Petkov večer, ki bo tradicionalno potekal na Stajnkovem mlinu, bo zaznovan z vrhunsko poezijo, jagodnim izborom slovenskega jazza ter vrhunsko prleško kulinariko gostilne Zorko. Poleg vseh že uveljavjenih prizorišč, je letošnja novost Klasični oder, ki se bo nahajal v župnijski cerkvi v Križevcih pri Ljutomeru in v kateri se bosta odvijala koncerta klasične glasbe Aljaža Ferenca ter Andreja Ofaka in Boruta Morija. Vse skupaj pa bo še dodobra začinjeno z bogatim športnim (Valove športne urice v gibalnem parku v Križevcih, Paintball), ekološkim (stojnice z lokalno ponudbo) spremljavalnim programom.

Otvoritev festivala RePannonia

Objavil/a RePannonia festival dne Nedelja, 30. junij 2019

Foto: Sara Vinkovič



Več v Kultura in izobraževanje