Največji mednarodni uspeh športnega kluba 3x3 Pomurje24 do zdaj

S 5-imi zmagani in brez poraza so postali prvaki avstrijske turneje DunkShop Streetballtour. Poleg tega je še Niko Bačvić (3x3 Pomurje24) zmagal na tekmovanju v metu za 3 točke.

Prlekija-on.net, četrtek, 4. julij 2019 ob 22:25
3x3 Pomurje24

3x3 Pomurje24

3x3 košarkarji športnega kluba 3x3 Pomurje24 so si z 2. mestom na enem od kvalifikacijskih turnirjev DECATHLON B33 TOUR 2019 zagotovili nastop na finalnem turnirju v Budimpešti.

Tri zmage in le en poraz so zadostovali za eno izmed treh mest, ki so zagotavljala uvrstitev na finalni turnir v Budimpešto. Ta je veljal za enega izmed najmočnejših turnirjev v košarki FIBA 3x3 (jakost kategorije: 8/10), takoj za turnirji serije Masters (10/10) in Challenger (9/10). Zmaga na finalnem turnirju v madžarski prestolnici pa bi Pomurju24 prinesla uvrstitev na turnir serije Masters v Pragi, ki velja za enega najvišje rangiranih svetovnih turnirjev FIBA 3x3 košarke na svetu. V svetu 3x3 košarke bi ga lahko poimenovali kar »liga prvakov«, kjer nastopajo najboljše ekipe 3x3 košarke na svetu.

Košarkarji športnega kluba 3x3 Pomurje24 so na finalnem turnirju v Budimpešti bili edina slovenska ekipa v konkurenci 12 ekip iz Srbije, Rusije, Slovaške, BiH in z Madžarske. S porazom (15 : 21) proti trenutno 12. rangirani ekipi na svetovni lestvici FIBA 3x3 so obtičali v četrtfinalu in osvojili končno 7. mesto. Za uvrstitev v četrtfinale pa so v skupinskem delu po enkrat zmagali in bili poraženi po podaljšku.

Brez poraza postali prvaki DunkShop Streetballtoura 2019, Niko Bačvić zmagovalec v »tricah«

Košarkarji edinega uradno registriranega kluba košarke 3x3 v Pomurju so že naslednji dan po turnirju v Budimpešti odpotovali v avstrijski Gmünden na finalni turnir DunkShop Streetballtour. Nastop na finalnem turnirju so si zagotovili s turnirsko zmago na Dunaju že meseca maja. S 5-imi zmagani in brez poraza so postali prvaki avstrijske turneje DunkShop Streetballtour. Poleg tega je še Niko Bačvić (3x3 Pomurje24) zmagal na tekmovanju v metu za 3 točke.

Uspeha predstavljata največja dosežka edinega registriranega kluba 3x3 košarke v Pomurju. Za pomurske 3x3 košarkarje so na vrsti sladke skrbi in sicer kdo bo kot 4. član odpotoval na tekmo lige NBA, ki je bila ena izmed nagrad za turnirskega zmagovalca avstrijske turneje. Namreč pomurski 3x3 košarkarji so v Gmündenu nastopili le s tremi igralci.

Pred 3x3 košarkarji športnega kluba 3x3 Pomurje24 je še naporna sezona, saj bodo v tem mesecu odpotovali še na turnirja v Bratislavo in München.



Več v Šport