S starodobniki so se zapeljali po Prlekiji

Na Puchovem srečanju so se poklonili prvemu predsedniku društva in velikemu Prleku, hkrati pa ponesli ime Johann Janez Puch in poslanstvo, ohranjanje tehnične kulture in dediščine, naprej

Prlekija-on.net, sobota, 6. julij 2019 ob 11:30
Puchovo srečanje in memorial Ludvika Bratuša

Puchovo srečanje in memorial Ludvika Bratuša

Prleško društvo za ohranjanje tehnične kulture in dediščine Johann Janez Puch, je v soboto, 6. julija, pripravilo 22. Puchovo srečanje in 17. memorialno srečanje dr. Ludvika Bratuša s čimer so se, tako kot vsako leto, poklonili prvemu predsedniku društva in velikemu Prleku, hkrati pa ponesli ime Johann Janez Puch in poslanstvo, ohranjanje tehnične kulture in dediščine, naprej.

Člani in članice domačega društva ter drugih sorodnih društev, tudi iz sosednje Hrvaške, so se zjutraj zbrali na hipodromu v Ljutomeru, kjer so opravili z zajtrkom. Zbralo se je okoli 50 voznikov in okoli 80 udeležencev. Pred startom so vse zbrane nagovorili predsednik in podpredsednik društva Vlado Perkič in Janko Viher ter podžupan Občine Ljutomer, Niko Miholič. S svojimi starodobniki so se nato podali v smeri Svetega Tomaža, kjer je potekala sveta maša v spomin na prvega predsednika društva. Po sveti maši je sledila pogostitev in druženje.

Vožnjo so nadaljevali v smeri Osluševcev. Sledil je kratek postanek in ogled muzeja prleških železničarjev. Kosilo so opravili na turistični kmetiji Ozmec v Senečicih, kjer so si ogledali tudi njihov muzej. Pred kosilom so vsem udeležencem podelili še priznanja in pokale.



Več v Družabno